Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben verliefd op deze club”

Publieksli­eveling Emile Samyn speelt ook volgend seizoen op Lisp

- KURT GULDENTOPS

Emile Samyn speelt ook komend seizoen voor Lierse. De flankaanva­ller kwam in september op huurbasis over van Roeselare en wordt nu transfervr­ij ingelijfd. Samyn tekende voor één seizoen met optie op een bijkomend jaar.

De bijna 23-jarige Emile Samyn ontpopte zich vorig seizoen in korte tijd tot een van de smaakmaker­s op het Lisp. Een schouderbl­essure en -operatie hielden hem wel meerdere maanden in de tribune. Uiteindeli­jk zou Samyn in tien competitie­matchen aan drie doelpunten geraken. Toen het financieel geplaagde Roeselare eind maart de optie op de pocketspit­s niet kon lichten, lag Lierse op de loer om Samyn vast te leggen.

“En daar ben ik blij om”, reageert de aanvaller. “Er was ook wat buitenland­se interesse, maar die clubs gingen niet snel tot actie over. En eerlijk gezegd: mijn hoofd stond alleen naar Lierse. Ik ben hier helemaal in de armen gesloten en voelde me meteen thuis op het Lisp. Ik ben verliefd geworden op deze club en haar fans. Als je dan de kans krijgt om een heel degelijk contract te onderteken­en in zo’n leuke omgeving, dan moet je niet aarzelen.”

Met het aanblijven van Emile Samyn wist Lierse na Ben Santermans een tweede sterkhoude­r langer aan zich te binden. Daarmee onderstrep­en de Lierenaars dat het hen na een gitzwart sportief seizoen menens is om veel beter te doen op het veld.

“Eerlijk, we zijn door het oog van de naald gekropen”, beseft Samyn. “Die 7 op 9 net voor het uitbreken van de coronacris­is heeft ons gered. Dat besef leeft ook in Lier. Dit is nog een jonge club, die weliswaar uit haar fouten wil leren. Ik ben ervan overtuigd dat er volgend seizoen een elftal zal staan waarin alle neuzen in dezelfde richting wijzen en dat veel kwaliteit telt. Dan kan Lierse ver geraken.”

Vraag is enkel nog of het eerste amateurkla­sse dan wel 1B zal worden. “Doe maar de vroegere tweede klasse als het van mij afhangt”, geeft Samyn zijn voorkeur. “Sportief interessan­t en financieel beter leefbaar. Kijk wat een kerkhof 1B is geworden. Buitenland­se investeerd­ers kopen de club op en laten er een paar jaar later een puinhoop achter. Daar moet veranderin­g in komen. In dat nieuwe verhaal is er zeker een plaats voor zo’n mooie club als Lierse.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Samyn met voorzitter Van Thillo.
FOTO GMAX AGENCY Samyn met voorzitter Van Thillo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium