Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een droom die uitkomt”

24jarige Red Panther Pauline Leclef maakt transfer naar Nederlands­e OranjeRood Eindhoven

-

De 24-jarige Pauline Leclef speelt volgend seizoen in de Nederlands­e competitie. De Red Panther tekende een contract bij het Eindhovens­e OranjeRood. De voorbije zes seizoenen was ze actief bij Braxgata Boom, waarmee ze twee titels pakte.

Opnieuw verhuist een Belgische hockeyer naar de Nederlands­e competitie. Alleen gaat het dit keer niet om een mannelijke Red Lion, maar om een vrouwelijk­e Red Panther. Pauline Leclef tekende voor volgend seizoen een contract bij het Nederlands­e OranjeRood. Op zesjarige leeftijd begon ze haar carrière bij Herakles Lier.

“Daar heb ik gespeeld tot mijn achttiende”, zegt Leclef. “Toen ik de kans kreeg om naar Braxgata over te stappen, heb ik niet getwijfeld. Braxgata was toen en is nu nog steeds de beste club in België. Ik heb er een schitteren­de tijd beleefd. Intussen ben ik ook bij de Red Panthers terechtgek­omen. Met de nationale ploeg heb ik in 2017 ook Europees zilver gepakt. Dat blijft voorlopig het hoogtepunt uit mijn carrière.”

Leclef is ervan overtuigd dat het niveau van de competitie in Nederland bij de vrouwen toch nog een pak hoger ligt dan in België. “Ik ben nogal ambitieus en het was dan ook logisch dat ik voor de Nederlands­e competitie zou kiezen. Dit is een droom die uitkomt. Enkele Belgische vrouwen zijn me natuurlijk al voorgegaan. Denk maar aan Charlotte De Vos, Sofie Gierts, Barbara Nelen, Jill Boon en Stephanie De Groof. Met hen heb ik het ook al uitvoerig gehad over de Nederlands­e competitie. Wat ik ook niet onbelangri­jk vond: het spelen in Eindhoven is nog steeds perfect te combineren met de Red Panthers.”

De Belgische competitie werd intussen stopgezet wegens de coronacris­is. Braxgata stond bij afsluiten op de tweede plaats.

Leclef: “Voor ons was dat zeker balen. We zaten in een goede flow en ik ben ervan overtuigd dat we nog iets hadden kunnen verwezenli­jken. Gelukkig mag Braxgata volgend seizoen toch Europees spelen. Dat is zeker verdiend.”

Voor Leclef zelf gaat de focus vanaf nu op Oranje-Rood. “Ik kan voorlopig moeilijk inschatten wat de ambities van mijn nieuwe club zullen zijn. Er is een nieuwe coach en de coronacris­is heeft het er natuurlijk niet gemakkelij­ker op gemaakt. We zullen zien wat het wordt, maar ik ben alvast bijzonder gemotiveer­d.”

 ?? FOTO JBR ?? Pauline Leclef.
FOTO JBR Pauline Leclef.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium