Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik was een ADHD-kind, al kenden ze dat toen nog niet”

Sergio neemt vrouw en kinderen mee naar 1977

-

1977. Het jaar waarin Elvis stierf, iedereen aan Saturday Night Fever leed en een 12jarige Sergio Quisquater de straten van Leuven onveilig maakte op een Honda Dax. Vooral dat laatste mag zijn kroost aan den lijve ondervinde­n in het nieuwe seizoen van Groeten Uit op VTM.

Met Willy Sommers, Saartje Vandendrie­ssche en de zussen Erika en Heidi Van Tielen katapultee­rt An Lemmens de komende weken weer een aantal BV’s terug naar hun kindertijd. Sergio Quisquater bijt de spits af en laat zich met echtgenote Sophie en hun kinderen onderdompe­len in 1977, het jaar waarin hij 12 werd. “Een fantastisc­h gezinsweek­end”, zegt Sergio. “Het gebeurt niet vaak dat we nog eens met z’n vieren op stap gaan. Mijn dochter Steffi is 22, mijn zoon Gill 27. Ze hebben hun eigen levens. Als je dan samen in de seventies belandt, zonder gsm’s, kan je even op elkaar focussen. Voor mij is dat complete rust, want ik begrijp geen snars van smartphone­s. Mijn zoon moet zelfs mijn Instagramp­rofiel beheren. Geen idee hoe ik aan die 25.000 volgers kom.” (lacht)

Hyperreali­stisch noemt Sergio de ervaring. “De kleren, de meubels, zelfs de vaasjes in het salon… Straf hoe de makers alles doen kloppen. Ze toonden ook een aflevering van

Spel Zonder Grenzen, met Mike Verdrengh als presentato­r. Mijn ouders nodigden iedere week vrienden uit om daar samen naar te kijken. Dat was even populair als het Songfestiv­al. Zelfs tv-kijken was in die tijd een sociaal gebeuren. Helemaal anders dan vandaag.”

De jonge Sergio had toen nog geen ambities als entertaine­r. “Ik was een echt ADHDkind, ook al kenden ze dat toen nog niet. Ik kwam thuis, gooide mijn boekentas in de hoek en ging buiten sjotten. Voetballer worden, dat was het plan. Maar met mijn vader luisterde ik wel al naar Elvis Presley, Tom Jones en Neil Diamond. Ik herinner me nog perfect de dag waarop Elvis dat jaar stierf. Mijn vader stond spaghetti te maken toen we het nieuws hoorden. Pas later besefte ik dat ik zelf wilde zingen.”

Stefan Everts

Als kind had Sergio al vroeg een tweede passie: zware motoren. “Mijn eerste brommer was een Honda Dax. Daar reed ik al mee rond toen ik 9 was. Mijn vader, een handelsrei­ziger, had die gewonnen omdat hij de beste verkoper van zijn bedrijf was. Hij deed er helemaal niets mee, maar ik ging er stiekem mee crossen. Om de brommer nadien weer op te poetsen en terug in de garage te zetten.” Als verrassing komt jeugdvrien­d en motorcross­kampioen Stefan Everts vanavond langs met zo’n Dax. “Heerlijk om hem terug te zien”, zegt Sergio. “De voorbije jaren zagen we elkaar niet meer, onder meer door Stefans gevecht tegen malaria. Maar we zijn elkaar nooit uit het oog verloren.”

Ook Sergio’s kinderen genoten van de opnames. “Steffi en Gill zijn nochtans cameraschu­w. Ze groeiden op met een bekende vader en weten dat daar ook slechte dingen bij komen kijken. In de showbizz stappen, zullen ze niet snel doen.” Sergio zelf zit intussen dertig jaar in het vak en blikt daar vanavond op terug bij Danira in Vandaag. Goed voor een dubbele portie Sergio op tv. “Ik heb net een nieuw album uit, dus het is een mooi moment om terug te blikken.” (dvg)

Groeten Uit, om 20.35u op VTM

 ?? FOTO VTM ?? Sergio met zijn vrouw Sophie en hun kinderen Steffi en Gill.
FOTO VTM Sergio met zijn vrouw Sophie en hun kinderen Steffi en Gill.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium