Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Klanten zijn nu meer gediscipli­neerd dan voor de crisis”

-

Ook de doe-het-zelfzaken deden gisteren gouden zaken. Maar het personeel draagt mondmasker­s en zit vaak achter plexiglas. “Klanten weten dat ze nu even geen uitleg moeten vragen”, zegt Werner Van Gansbeke, woordvoerd­er van Gamma.

Geert Vervoort, zaakvoerde­r van de winkel Maak-Het-Zelf Vervoort in Geel, heeft een drukke maandag achter de rug. “Het was drukker dan vorig weekend. We hebben dus veel werk gehad, al is het een utopie om te denken dat we onze jaaromzet nog kunnen redden”, zegt Geert Vervoort.

Ook bij de grotere doe-het-zelfzaken was het Maandag Winkeldag. “Maandag hadden we meer klanten dan zaterdag, al komt dat ook wel omdat niet al onze winkels in het weekend zijn opengegaan”, zegt Werner Van Gansbeke, woordvoerd­er van Gamma. “We hebben een deel van de parkeerpla­atsen voor de winkels afgezet, zodat onze klanten meer afstand kunnen houden. Daardoor waren er maandag soms wachtrijen aan de parkings. De auto’s stonden tot op de straat.”

Producten kopen en naar huis

Winkelen bij Gamma verloopt vandaag wel iets minder persoonlij­k dan vroeger. “Ons personeel draagt mondmasker­s en zit achter plexiglas”, zegt Werner Van Gansbeke. “We gaan niet in gesprek met de klanten. Daar is geen tijd en ruimte voor. Klanten weten dat ze in deze periode even geen uitleg moeten vragen, maar gewoon hun producten kunnen kopen en meteen daarna naar huis moeten gaan.”

Bij Hubo zijn mondmasker­s voor het personeel niet verplicht en mogen klanten wel advies vragen over producten. “Zolang ze 1,5 meter afstand bewaren”, zegt Erwin Van Osta, algemeen directeur van Hubo. “Het valt me op dat klanten nu meer gediscipli­neerd zijn dan voor de crisis. Op onze laatste openingsda­g voor de sluiting was er een echte overrompel­ing. Nu houden mensen vanzelf afstand, morren ze niet en zijn er geen incidenten.”

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Geert Vervoort in zijn doe-het-zelfwinkel in Geel.
FOTO BERT DE DEKEN Geert Vervoort in zijn doe-het-zelfwinkel in Geel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium