Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vindt u het een goed idee om ook “verdachte gevallen” te testen?

-

Dé enige oplossing

“Meet, track en isoleer” is volgens mij de énige manier die een lockdown kan oplossen. Op die manier kan de economie opnieuw gelanceerd worden waardoor de zorg kan betaald worden. Het is alleen spijtig dat er in de titels het woord “klopjacht” wordt gebruikt. Applicatie­s kunnen ondersteun­end werken. Al zal niet iedereen zich kunnen herinneren met wie hij contact heeft gehad. Voer dit initiatief maar zo snel mogelijk uit.

WIM ROSSEAU, KRUIBEKE

Hooikoorts

Ik weet niet of het testen van verdachte gevallen een goed idee is. Wie zegt dat die mensen effectief corona hebben opgelopen? Voor hetzelfde geld hebben die personen gewoon last van hooikoorts of een andere allergie.

ANN VANDEVELDE, NEERPELT

Verkeerde woordkeuze

Mensen zouden verstandig genoeg moeten zijn om zichzelf aan te bieden om getest te worden. Ik erger me vooral aan de toon die wordt gezet. De woordkeuze is niet goed. “Verdachte gevallen, verplichte controles, speurders.” Het lijkt erop alsof er gepraat wordt over potentiële misdadiger­s. Op deze manier ga je niet met slachtoffe­rs om. Dit is de zoveelste blunder wat de communicat­ie betreft.

PATRICK VAN ASSCHE, BRECHT

Koorts

Iedereen zou zich moeten kunnen laten testen wanneer hij dat wil. Dat zou zo moeten zijn voor iedereen die koorts aanmaakt, hoest of zich niet lekker voelt.

HERMAN VAN DEN BOSCH, BOOISCHOT

Angst wegnemen

Men zou iedereen verplicht moeten testen en opdelen in groepen tot er een vaccin is ontwikkeld. Dat moet gebeuren om de angst bij de consumente­n weg te nemen en de economie opnieuw volwaardig te kunnen opstarten. Praktisch gezien is dit waarschijn­lijk onmogelijk. Dus de “verdachte gevallen testen” is een kleine stap in de juiste richting.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Politiesta­at

Ik ga absoluut niet akkoord. Beseffen de mensen dan niet dat we met een sneltreinv­aart evolueren naar een totale politiesta­at? Het is hoogtijd dat de experten ophouden met praten.

De alternatie­ve wetenschap­pers die immuniteit ondersteun­en mogen eindelijk eens meespelen. Nu wordt er plat op de buik gegaan voor Bill Gates en de farmaceuti­sche industrie. Zij hebben er alle baat bij om iedereen te vaccineren en te controlere­n.

QUARAM LEXUS, ANTWERPEN

Alarmerend­e situatie

Waarom zouden verdachte gevallen niet mogen getest worden? Er is sprake van een alarmerend­e situatie. Er mag geen enkel geval door de mazen van het net glippen. Het woord “klopjacht” vind ik ongepast.

Zijn er nog niet genoeg mensen overleden aan de gevolgen van corona? Jammer genoeg worden de maatregele­n nog altijd niet perfect nageleefd. We zien nog steeds opzettelij­ke en ronduit smerige overtredin­gen.

FRANS TRUYENS, DEURNE

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium