Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Is een rouwregist­er leggen verantwoor­d?”

Ereburgeme­ester Georges Deckers (89) overleden

- (pvr)

Ereburgeme­ester Georges Deckers is zaterdag 25 april op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was letterlijk en figuurlijk een grote meneer en geliefd bij alle inwoners van Niel. Aan het gemeentehu­is hangen de vlaggen halfstok.

Georges Deckers stelde zich voor de socialisti­sche partij voor het eerst kandidaat bij de lokale verkiezing­en van 1988 en werd onmiddelli­jk verkozen en aangesteld tot schepen. Vier jaar later in 1992 volgde hij Hugo Ansems op als burgemeest­er. Hij bekleedde dit mandaat tot hij in 2003 werd opgevolgd door partijgeno­ot Luc Van Linden. Deckers hechtte veel belang aan een goed functioner­end brandweerk­orps. Hij zette dit korps op de kaart. Na Gust Wyn was Deckers, na het einde van de Tweede Wereldoorl­og, de langst zittende burgemeest­er van Niel.

Bijgezet op kerkhof

“In deze bijzondere tijden zal de familie afscheid nemen in intieme kring”, aldus Dorien Deckers, kleindocht­er van Georges en gemeentera­adslid. “Grootvader zal worden bijgezet op het kerkhof van Niel, bij zijn echtgenote en Luc Van Linden.”

Het gemeentebe­stuur overweegt een rouwregist­er te leggen in het gemeentehu­is. “Ik vraag me alleen af of dit verantwoor­d is in deze coronatijd­en”, aldus burgemeest­er Tom De Vries (Open Vld). “Ik ga het eerst aan de gouverneur vragen. Ik ben voorstande­r dit rouwregist­er met enkele weken uit te stellen. De impact zal dan groter zijn.”

 ?? FOTO RR ?? Georges Deckers was burgemeest­er in Niel van 1992 tot in 2003.
FOTO RR Georges Deckers was burgemeest­er in Niel van 1992 tot in 2003.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium