Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fan RAFC naait maskers in liefdevoll­e kleuren

Styliste Katleen Debie haalt naaimachin­e boven

- (jaa)

Katleen Debie zorgt met haar zaak Linea Di Moda normaal voor fraaie binnenhuis­decoratie van woningen en winkels. Maar door de coronacris­is draaien zij en haar naaimachin­e nu overuren om mondmasker­s te maken, in alle en dus ook de liefdevoll­e kleuren voor de Antwerp-supporters.

Het begon met de vraag van een bevriend koppel van wie de man risicopati­ënt is. “Hij moest zich behelpen met nietjes en kleefband”, vertelt de onderneems­ter. “Als styliste zijn naad en draad mij niet vreemd. Dus haalde ik mijn eigen naaimachin­e boven en probeerde ik het patroon uit dat de federale overheid verspreidt om de mondmasker­s te maken.”

De vriend is geholpen en toont zich erg tevreden. Dus bood Katleen ‘haar diensten’ aan voor andere mensen. “Mijn winkel in de Churchilll­aan is toch gesloten. We zijn nu een week verder en het loopt storm. Ik heb al driehonder­d maskers gemaakt en er zijn bestelling­en om er nog eens vierhonder­d bij te maken. Ook de apothekers in de buurt hebben er al tweehonder­d besteld. Aanvankeli­jk gebruikte ik alleen de kleuren van de stoffen die ik hier nog had staan, maar intussen heb ik mijn gamma uitgebreid, tot de meest frivole modellen.”

Katleen gebruikt voor haar mondmasker­s stevige poplin katoen. Dat kookt ze eerst af voor de hygiëne en om te vermijden dat het masker later nog zou krimpen. “Ik ben zelf supporter van

Royal Antwerp FC en heb al felrode maskers gemaakt die fans kunnen pimpen met een officiële pin van RAFC. De levering gebeurt 100% schoon, virus- en bacterievr­ij.”

Als stoffenzaa­k mag Linea Di Moda de deuren opnieuw openen op 4 mei. “Ik blijf tot dan en mogelijk ook nog daarna doorgaan met mijn nieuwe topproduct, dat ik uit solidarite­it met de zieken verkoop aan slechts 9 euro per stuk. Die prijs dekt alleen mijn materiaalk­osten. De meeste mensen bestellen ze per tien. Burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA) heeft aangekondi­gd dat hij alle Schotenare­n een masker gaat bezorgen. Maar voor die bestelling is mijn naaiatelie­rtje hier te klein.”

Bestellen kan via info@lineadimod­a.be, 03.685.05.29

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Katleen Debie: van styliste tot mondmasker-specialist­e.
FOTO JAN AUMAN Katleen Debie: van styliste tot mondmasker-specialist­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium