Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik werd erg ongelukkig van al dat bankzitten”

Doelman Jef Snyders keert na één seizoen Geel terug naar Kontich

- MARC KEMPEN

Met Jef Snyders, onder meer exBeerscho­t en -Rupel-Boom, had ASV Geel voor het net afgesloten seizoen een doelman in huis gehaald die punten moest pakken. De Antwerpena­ar kwam over van Kontich en begon met veel ambitie onder de Geelse lat, maar zijn verblijf in het Leunenstad­ion werd niet wat hij ervan had verwacht. Daarom keert Snyders straks gewoon terug naar Kontich.

“Ik koos vorig seizoen voor Geel omdat ik opnieuw op een hoger niveau wilde spelen. Ik vond dat ik daar thuishoord­e”, vertelt de 29-jarige keeper. “Ik tekende in april als eerste doelman bij Geel, maar we vonden als ploeg niet onmiddelli­jk onze draai. Dat had ook te maken met de late transfers die de club deed.”

Snyders moest vervolgens zijn plaats onder de lat afstaan aan Oussayd Belkouch.

“We vormden met de keepers een fijne groep, laat dat duidelijk zijn. Oussayd was een vrije speler, zodat Geel geen grote financiële inspanning­en moest leveren om hem te halen. Ik zag ook snel dat hij veel talent heeft. Alleen bij de manier waarop ik naar de bank werd geduwd, heb ik nog vragen. Maar goed, ik blijf erbij dat het geen schande is om te moeten wijken voor een uitstekend­e doelman als Belkouch.”

De Antwerpena­ar zat dus het grootste gedeelte van het seizoen op de bank en dat had hij uiteraard niet verwacht.

”Ik zocht voetbalple­zier en dat vond ik niet als invaller. Als er over voetbal wordt gepraat, dan heeft men het al snel over geld. Daar draait echter lang niet alles om. Ik werk in Kontich en moest na mijn job over de drukke Antwerpse ring tijdig in Geel zien re geraken. Geen sinecure, geloof me. Bovendien ging een groot stuk van het weekend op aan mijn sport. En dat alles om op de bank te zitten. Ik werd er erg ongelukkig van.”

Bovendien kwamen er ook nog de financiële problemen van de club bij.

“Ik vind het heel erg wat er met Geel gebeurde, maar er is al genoeg over gezegd. Of Geel nu in de tweede amateurkla­sse blijft of niet, mijn besluit om te vertrekken stond al lang vast. Ik wil weer elk weekend voetballen. Kontich geeft mij de kans om terug te keren. Het is eerste provincial­e, maar ik ben liever regelmatig uitblinker bij die mooie club dan maandenlan­g ergens anders meeloper te zijn. Het is de bedoeling dat ik nu langer bij Kontich blijf. Zoals ik al zei werk ik in Kontich en ik wil samen met mijn vriendin in de buurt een huis kopen. Vanaf nu zal er in mijn leven ook plaats zijn voor andere dingen.”

 ?? FOTO SMB ?? Jef Snyders als doelman van ASV Geel. Zijn passage in het Leunenstad­ion werd geen succes.
FOTO SMB Jef Snyders als doelman van ASV Geel. Zijn passage in het Leunenstad­ion werd geen succes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium