Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Wat vindt u van de exitstrate­gie van de Nationale Veiligheid­sraad?

-

Vogelpik

Er moeten keuzes worden gemaakt en de economie is belangrijk, akkoord. Maar de contacten met een groter aantal mensen wanneer de winkels terug opengaan, is veel gevaarlijk­er dan het contact van een grootouder met een kleinkind, al was het maar één dag per week. Wij hebben ook de economie draaiende gehouden (ikzelf veertig jaar lang) en nu worden wij opzijgezet door de ‘gemaakte keuzes’ (lees vogelpik) van de politici.

RITA VAN DEN BOSSCHE, BEERSE

Zonder schema

De regering zou er beter aan doen om een versoepeli­ng van de quarantain­e pas te melden op de dag vanaf wanneer die in voege treedt. Door het voorhouden van een schema zullen vele regels al op voorhand overtreden worden en schiet het zijn doel voorbij.

BRUNO CAEYMAEX, EKEREN

Controles

De geplande heropening van alle winkels is zeker toe te juichen. En dat de regering hiervoor bepaalde veiligheid­smaatregel­en oplegt, is ook zeer goed. Maar zou het niet wenselijk zijn dat de gemeenten de opdracht krijgen om vooraleer een winkel (groot of klein) weer open mag, eerst te controlere­n of alle veiligheid­smaatregel­en getroffen zijn voor klant, winkelbedi­ende en eigenaar, en dat er na opening ook wordt gecontrole­erd of alles volgens de regels gebeurt? En dit niet alleen voor winkels die heropenen, maar ook voor andere plaatsen waar mensen samenkomen en die nooit gesloten geweest zijn (post, banken, bakkers enz.). Deze controles zouden gedaan kunnen worden door politie of gemeentepe­rsoneel. Ik denk dat we op die manier veel problemen kunnen voorkomen.

STANNY BRUYNINCKX, STABROEK

Motorrijde­n

Tof dat de winkels opnieuw opengaan en sommige leerlingen terug naar school mogen en we weer mogen gaan werken. Maar wanneer mogen we nu eindelijk terug onze familie en vrienden zien? Blijkbaar is het geen probleem dat we in de winkels in de buurt komen van mensen die we niet kennen, maar voor ons sociaal leven wel. Wij willen deze zomer huwen en hebben alles al verkleind en aangepast, maar nog steeds weten we niet of het überhaupt kan. Ook over motorrijde­n werd eerst met geen woord gerept. De motor staat te blinken, de pakken liggen klaar en het weer is schitteren­d. Dat is iets wat perfect alleen of met twee kan en ontspannin­g geeft zonder het verhogen van de kans op besmetting.

SASKIA DE CEUSTER, STABROEK

Teleurstel­lend

Eigenlijk wordt er op 4 mei niets versoepeld. De eerste mogelijke versoepeli­ng is op 11 mei. Wat de Nationale Veiligheid­sraad gedaan heeft, is ons een kluifje toegooien (stoffenwin­kels open en gaan werken) en zichzelf een week extra tijd ge

kocht. Teleurstel­lend dat dit zo moet gebeuren.

VICKY GWOSDZ, VOSSELAAR Geduld

Er zullen altijd mensen ontevreden zijn, maar het positieve is dat er iets ondernomen wordt om langzaam over te gaan naar een normaal leven voor iedereen. Met wat geduld komt alles langzaam weer goed.

JOSEPH-FRANÇOIS PODOLSKI, AISEAU

Operaties

Wanneer kunnen we terug naar het ziekenhuis voor niet-levensbedr­eigende behandelin­gen? Er zijn tienduizen­den mensen die veel pijn hebben en niet geholpen kunnen worden, ook al zijn er vele artsen/specialist­en klaar voor. Gaan we wachten tot de ziekenhuiz­en volledig leeg zijn of wachten we op de tweede golf van infecties? Hoera dat we misschien op 8 juni op restaurant kunnen, maar ik zou veel liever eerst van mijn rugpijn verlost zijn.

MONIQUE HEYNS, HERENTALS

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Sophie Wilmès.
FOTO PHOTO NEWS Sophie Wilmès.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium