Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk leren koken”

- MAARTEN DELVAUX THOMAS BRIELS

Geen koers, geen voetbal, geen sport. Gelukkig is er de Container Cup, waar vier keer per week telkens twee Belgische topsporter­s zich wagen aan een spectacula­ire zevenkamp. Het doel? De beste eindtijd neerzetten van alle veertig deelnemers en zich zo eind mei tot de meest allround sporter van het land kronen. Vanavond duelleren Thomas Briels en Toon Aerts.

● Sport: Hockey ● Leeftijd: 32 jaar ● Lengte: 1m73 ● Gewicht: 72 kg ● Hartslag in rust: 45 ● Palmares:

Zilver Olympische Spelen 2016 Rio, goud WK 2018, goud EK 2019

Heb je al een digitale houseparty gehouden de voorbije weken?

“Met de Red Lions hebben we al eens met 24 in zo’n chatroom gezeten, maar dat is een warboel. Het is niet echt mijn ding. Ik mis het sociaal contact. Ik woon alleen op een appartemen­tje in Antwerpen en normaal gezien ga ik héél graag naar buiten om terrasjes te doen en bij te praten met vrienden. Vanaf het moment dat de cafés weer opengaan, mogen ze mij verwachten in Café De Baron, Kolonel Coffee en Butchers Coffee.”

Welke verborgen talenten heb je in lockdown ontdekt?

“Ik ben met twee nieuwe hobby’s begonnen. Ik heb leren koken. Dat was nodig, want ik ben nu 32 jaar. Mijn ex-vriendin kon héél goed koken, maar nu ben ik vrijgezel. De afhaalrest­aurants uit de buurt zullen het wel voelen nu ik zelf mijn eigen potje kook.”

En de tweede hobby?

“Ik heb een platenspel­er gekocht en heb ontdekt dat ik van old school rockmuziek van de jaren 70 en 80 hou: Guns N’ Roses, Fleetwood Mac, The Police...”

Welke van de zeven discipline­s van de Container Cup vrees je het meest?

“De fietsproef. Ik fiets nooit en je benen kunnen daar echt van verzuren.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium