Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor mij is dit de juiste beslissing”

Tim Van Den Bleeken verlaat Kalmthout door werkomstan­digheden

-

De aankondigi­ng dat Tim Van Den Bleeken stopt met voetballen bij Kalmthout, kwam voor velen als een verrassing over, maar de aanvaller had zijn beslissing al in januari meegedeeld aan de club. De inspanning­en die trainer Frank Peeters de voorbije weken leverde om zijn belangrijk­e pion nog op andere gedachten te brengen, bleken tevergeefs.

“Dat de trainer en het bestuur zoveel moeite deden om me toch bij de club te houden, streelt mijn ego”, geeft Tim Van Den Bleeken toe. “Het was echter onbegonnen werk om het voetbal bij Kalmthout nog te combineren met mijn werk. Als verkoper bij CPS Products moet ik in de toekomst veel meer naar het buitenland, ook tijdens de weekends. Het zou tegenover de andere spelers niet echt correct zijn om zonder veel te trainen een plaats in de ploeg op te eisen.”

Van Den Bleeken beseft dat hij zijn ploegmaats zal missen.

“In mijn twee seizoenen bij KSK vond ik dezelfde vriendscha­p terug als eerder bij Mariaburg.

Dat unieke gegeven moeten missen, doet pijn, maar op langere termijn is dit voor mij de juiste keuze. De vele dagen uithuizigh­eid zal ik met mijn zoon en vrouw goedmaken door mijn vrije tijd meer aan hen te spenderen. Helemaal stoppen met voetballen doe ik niet. Ik zal af en toe mijn speelminut­en meepakken bij De Grenswacht­ers, een club net over de Nederlands­e grens.”

De spits was de voorbije jaren goed voor een tiental doelpunten per seizoen. Toch blijft hij bescheiden en ziet hij Kalmthout ook zonder hem in de toekomst goed presteren.

“Met Siebe Van den Broek heeft Kalmthout iemand in huis gehaald die bij Excelsior Essen bewees dat hij het doel weet staan. Ook de andere nieuwkomer­s zullen hun talenten zeker kunnen tonen. Als het kan, ga ik ook nog eens kijken. Normaal was mijn laatste wedstrijd de kaskraker tegen de buren uit Achterbroe­k, maar dat afscheid is me door de coronacris­is niet gegund. Dat is het enige negatieve uit heel mijn periode bij deze club.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium