Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had mijn carrière nochtans graag afgesloten met een eindronde”

-

Grobbendon­k kan volgend seizoen geen beroep meer doen op spits Jorg De Pooter, want de rijzige aanvaller besliste om zijn voetbalcar­rière te beëindigen. Door de coronacris­is wordt zijn loopbaan wel bruusk afgebroken. De 34-jarige De Pooter had uiteraard van een ander afscheid gedroomd.

“Ik geloofde echt nog dat we een ticket voor deelname aan de eindronde uit de brand zouden slepen”, zegt De Pooter. “We waren er als ploeg ook klaar voor, maar het is wat het is. De onverwacht­e gebeurteni­ssen hebben mijn plannen niet kunnen veranderen, ik ga echt geen seizoen langer door. Ik voetbal al van mijn vijfde, het is genoeg geweest. Ik sukkel niet met zware blessures, maar tijdens de voorbije maanden speelden zowel mijn rug als mijn knie regelmatig op na een wedstrijd. Dat zijn toch belangrijk­e signalen. Daarom wil ik tijdig stoppen, zonder dat ik er blijvende letsels aan overhoud.”

Gezondheid gaat voor alles, zeker in deze tijden, maar de belangrijk­ste reden om te stoppen heeft daar voor de voetballer uit Zoersel, die eerder voor onder meer Antonia en ’s Gravenweze­l-Svhilde speelde, niets mee te maken.

“Ik word over twee weken papa. Mijn gezinsleve­n is op mijn vierendert­igste belangrijk­er dan het voetbal. Ik heb alles afgewogen en kan en wil het niet meer opbrengen om twee keer per week te trainen en in het weekend een wedstrijd te spelen. Een mens moet keuzes maken in zijn leven.”

Na twee seizoenen is het verhaal van Jorg De Pooter bij Grobbendon­k dus geschreven.

“Ik heb hier een mooie tijd gehad. Ik leerde een leuke club en veel aangename mensen kennen. Er leefde nog ambitie in de groep. Via de eindronde de nagestreef­de promotie afdwingen, zou geweldig zijn geweest. Het wordt iets voor volgend seizoen, maar dan zonder mij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium