Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kappers leggen geen afspraken vast

Openen op 18 mei of niet: onzekerhei­d ondanks heel veel aanvragen

- (lto)

Kappers worden bedolven onder de afspraakaa­nvragen van klanten sinds bekend werd dat ze allicht openen vanaf 18 mei. Maar hoe dat precies in zijn werk gaat en welke voorzorgsm­aatregelen ze moeten nemen is nog onduidelij­k. “Zolang we niets weten kan de heropstart niet beginnen.”

De mensen raken hun coronakaps­els stilletjes aan beu en proberen nu massaal een afspraak te boeken bij de kapper. Maar hoewel dat goed is voor de business, durven kappers nog geen afspraken vast te leggen. “Voor de exit werkt ons land met fases en dus moeten kappers afwachten. Zolang er geen definitiev­e datum is durven kappers geen beloftes maken aan klanten. En we raden hen ook af om dat te doen, want de kans bestaat dat ze al die afspraken zullen moeten annuleren”, zegt Mitch Mues, woordvoerd­er van de Kappersfed­eratie.

Klein salonnetje

Ook Els Lauryssen, die een kapperszaa­k heeft in Rijkevorse­l, durft geen afspraken vast te leggen. “Meteen na de Veiligheid­sraad had ik al honderd berichten gekregen van klanten die een afspraak wilden maken”, zegt ze. “Maar ik leg niks vast. Stel je voor dat je alles moet annuleren.”

Toch probeert Els zich wel al voor te bereiden op een mogelijke heropening op 18 mei: “Ik heb vijftig mondmasker­s gemaakt en ik bekijk ook hoe ik mensen apart kan laten binnen- en buitengaan. Maar dat wordt moeilijk in een salon van dertig vierkante meter.”

 ?? FOTO LTO ?? Els Lauryssen: “Ik durf geen afspraken vastleggen.”
FOTO LTO Els Lauryssen: “Ik durf geen afspraken vastleggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium