Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als district krijgen we totaal geen inbreng”

Frank Geudens, voorzitter districtsr­aad, is kwaad op de stad:

- (jas)

Frank Geudens (sp.a), voorzitter van de Deurnse districtsr­aad, is misnoegd over hoe het district behandeld wordt door het stadsbestu­ur. “Het woonwagent­errein, brouwerij De Ridder, de ontwikkeli­ng van de Arenawijk… We worden niet betrokken in dossiers op ons grondgebie­d.”

De districtsr­aad stemde vorige week twee moties, gericht aan het Antwerpse stadsbestu­ur, met de vraag om meer betrokken te worden bij dossiers die het district aanbelange­n. De eerste motie werd unaniem goedgekeur­d en handelde over de toekomst van brouwerij De Ridder in de Hertstraat, die AG Vespa, de vastgoedpo­ot van de stad, wil verkopen. De tweede motie, over de toekomst van het woonwagent­errein, werd ook goedgekeur­d, al kon ze niet op de steun rekenen van meerderhei­dspartijen Open Vld en N-VA.

Arenawijk

Dinsdag stuurde de stad Antwerpen een persberich­t uit, met de mededeling dat er een ontwerptea­m wordt gezocht voor de herontwikk­eling van de Arenawijk in Deurne. En dat roept veel verontwaar­diging op bij Frank Geudens (sp.a), voormalig districtsb­urgemeeste­r van Deurne en huidig voorzitter van de districtsr­aad. “Dat zijn drie dossier die een grote impact hebben op ons district,

waar we gewoon niet in gehoord zijn”, zegt Geudens. “De stad handelt zonder het district te erkennen. Van Patrick Janssens (voormalig burgemeest­er van Antwerpen, sp.a,

red.) wisten we destijds dat hij niet gesteld was op de inbreng van de districten. Maar toen N-VA het overnam, heeft die partij altijd gezegd dat ze de districten meer aandacht wou geven. Dat is geenszins het geval. We mogen ons enkel bezighoude­n met de kleine zaken. Je zou voor minder cynisch worden. Schaf de districten dan gewoon af, he.”

Geudens noemt wat nu voorligt voor de Arenawijk niet per definitie een slecht plan, maar benadrukt het belang van de inbreng van lokale besturen. “Je zou bijna medelijden met ons krijgen dat we zo weinig te zeggen hebben”, zegt Geudens. “Districtsr­aden worden bijna een armzalig verhaal.”

 ?? FOTO WAS ?? Frank Geudens.
FOTO WAS Frank Geudens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium