Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Net na Nieuwjaar had ik het volledig gehad met het voetbal”

Doelman Sten Vandenboss­che wil bij FC Merksem voetbalple­zier terugvinde­n

- (madc)

FC Merksem blijft maar uitpakken op de transferma­rkt. Eerder legde de vierdeprov­incialer voor volgend seizoen al ronkende namen als Stig De Bremaeker (Sint-Job), Sam Hubens (Zandvliet), Roy Gys (Donk) en Yannick Onraet (Kalmthout) vast. Nu kwam daar nog een brok ervaring onder de lat bij. De 28-jarige Sten Vandenboss­che (onder meer ex-Antwerp en ex-Rupel Boom) moet Merksem volgend seizoen mee aan de promotie helpen.

28 jaar is Vandenboss­che nog maar altijd, maar met clubs als Antwerp, Rupel Boom, Cappellen, Turnhout en Nijlen op het cv beschikt de doelman wel over heel wat ervaring. En nog het meest opvallende van allemaal: in februari had Vandenboss­che zijn voetbalsch­oenen bij eersteprov­incialer Nijlen nog aan de haak gehangen.

“Ondanks het feit dat ik eerste doelman was bij Nijlen was ik het plezier in het voetbal helemaal kwijt”, zegt de goalie. “Het viel me steeds zwaarder om mijn hobby te blijven combineren met mijn job als webdesigne­r. Net na Nieuwjaar besliste ik om te stoppen, ik had het volledig gehad met het voetbal. Pas op, het had niets te maken met de club of de sfeer bij Nijlen. Neen, het zat allemaal bij mezelf, tussen mijn twee oren.”

Toch opvallend dat Vandenboss­che dan toch overtuigd kon worden om de draad weer op te pikken in Merksem. Helemaal onderaan de ladder, in vierde provincial­e. “Ik speelde vooral in de nationale reeksen en weet totaal niets over het niveau dat me te wachten staat. Wat ik wel weet, is dat ik bij Merksem enkele kameraden zal tegenkomen en dat de sfeer top zal zijn. Samen met de andere nieuwkomer­s wil ik er een fijne ervaring van maken. Bovendien woon ik vlak bij het kunstgrasv­eld, ook dat heeft me over de streep getrokken. Ik hoop vooral om het voetbalple­zier weer terug te vinden, alleen dan kan een speler op niveau presteren. Die voorwaarde geldt zeker ook voor mij, zelfs in vierde provincial­e.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium