Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijftig muzikanten spelen samen ‘I Will Survive’

- (jaa) www.twbschilde.be

Vijftig muzikanten van meer dan vijftien muziekgeze­lschappen harmonieus I Will Survive zien en horen vertolken in volle coronatijd. Harmonie Takjes Worden Boomen speelde deze muzikale verbroeder­ing klaar.

Het niet meer samen kunnen spelen, wordt door muzikanten overal te lande als een groot gemis ervaren. “Ook bij ons”, zegt Gregory Delbrouck, drummer en voorzitter van harmonie Takjes Worden Boomen (TWB) uit Schilde. “Het gaat dan niet alleen over onze eigen afgelaste repetities en concerten, maar ook over de altijd gezellige en leerrijke uitwisseli­ngen met andere muziekgroe­pen.”

Wallonië

De harmonie had eerder al videoconce­rten in elkaar gestoken, waarbij elke muzikant zijn of haar partij inspeelde en opnam en dat dan tot één geheel werd gemonteerd. “We waren daar zo tevreden over, dat we besloten om de registers nog wat verder open te trekken en een nationale verbroeder­ing op het getouw te zetten”, aldus voorzitter Gregory Delbrouck. “We kregen respons uit in totaal vijftien gemeenten. Bevriende muzikanten van harmonieën, fanfares en muziekkape­llen uit Deurne, Wommelgem, Wijnegem en Zandhoven, maar ook Namen, Nijvel en Saint-Servais in Wallonië wilden wat graag een deuntje meeblazen, -fluiten of -slaan, volgens het beproefde recept.”

Het resultaat mag er zijn: een prachtige uitvoering van de toepasseli­jke Gloria Gaynor-klassieker I Will Survive, bewerkt voor harmonie door Ron Sebregts en dirigent Guy Delbrouck. “We zijn hier erg trots op”, aldus secretaris Jan Van Emelen.

“Onze boodschap is duidelijk: vooral samen zullen we dit overleven. We bereiden nu een internatio­nale verbroeder­ing voor. De keuze van het stuk wordt eerstdaags gemaakt en dan gaan onze uitnodigin­gen in verschille­nde talen de wereld rond.”

 ?? FOTO JAA ?? De leden van Takjes Worden Boomen tijdens het concert.
FOTO JAA De leden van Takjes Worden Boomen tijdens het concert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium