Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Programma gaat door, maar niet iedereen mag proeven

-

Gaan de nieuwe opnames van Bake off

Vlaanderen deze zomer door, of gooit corona roet in de taart? “Nee”, klinkt het bij Vier. “Mits enkele maatregele­n gaat alles door zoals gepland.”

In heel wat Europese landen blikt men in de zomer een nieuw seizoen van Bake off in. In Nederland laat men voor Heel Holland

bakt, zoals het format daar heet, een grotere tent maken, waardoor iedereen voldoende afstand kan nemen. “De hygiënemaa­tregelen worden strenger, de presentato­r staat niet meer dicht op de kandidaten, de jury staat bij het proeven verder uit elkaar en we overwegen zelfs stoplichte­n aan elk bakeiland zodat nooit ergens twee mensen tegelijk staan”, luidde het.

Hoe gaat Vier dat aanpakken? “Na seizoen één zijn wij al overgescha­keld op een veel groter formaat van tent”, zegt Barbara Salomon

van Vier. “De desks van onze bakkers staan sowieso al op voldoende afstand om de social distancing te respectere­n.”

Uniforme richtlijne­n

“De productie staat in nauw overleg met de BBC om tot uniforme richtlijne­n te komen voor alle Bake off-producties”, gaat Salomon verder. “Verder volgen we ook de maatregele­n specifiek voor België op de voet, en we zullen in functie daarvan aangepaste maatregele­n nemen voor crew en kandidaten. Maar we kunnen er nu al zeker van zijn dat de taart na de jurering niet meer de tent zal rondgaan. Alleen de jury zal volledig coronaconf­orm nog mogen proeven van de baksels”, klinkt het nog.

Vier filmt komende zomer twee seizoenen: de gewone versie én een versie met kinderen. (tove)

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium