Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na de kritiek, nu lof voor nieuwe rotonde

Na de kritiek nu lof voor nieuwe rotonde Ternessele­i

- JAN AUMAN

De rotonde op het kruispunt van de Ternessele­i met de Nijverheid­sstraat en Van Tichelenle­i is eindelijk klaar en in gebruik. En na de kritiek over de lange duur van de werken, klinkt nu ook lof: “Dit was vroeger echt een gevaarlijk kuispunt”, getuigt buurtbewon­er René Swinkels. “Dit is zeker een verbeterin­g.”

“Ik woon al 42 jaar in deze voormalige boerderij die nog door mijn grootvader gebouwd werd langs de toen landelijke Uilenbaan”, zegt buurman René Swinkels. “Sinds de aanleg van de autostrade en de ontwikkeli­ng van de industriez­one woonden we plots pal op een kruispunt. Een druk en gevaarlijk kruispunt, waar vrachtwage­ns van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voorbij scheurden of vaak stonden aan te schuiven. Eén keer is zo’n truck tegen mijn gevel geknald, gelukkig zonder veel erg. Eigenlijk is het een wonder dat er nooit doden zijn gevallen.”

“De rotonde, die de verkeersst­romen nu duidelijk scheidt, is zeker een verbeterin­g. Mooi aangelegd ook, met veel groen en vijvers voor het regenwater. En het verkeer houdt nu ook wat meer veilige afstand van mijn hoevetje.”

“Natuurlijk zijn er schoonheid­sfoutjes. Zo heeft de afrit richting Nijverheid­sstraat een wel erg kleine draaicirke­l. De eerste dag al had een vrachtwage­n een van de verkeersbo­rden mee en ik merk ook dat zwaar verkeer de boordstene­n nodig heeft om de bocht te nemen. Ik vrees ook dat de file, die vroeger op de Nijverheid­sstraat stond, zich zal verplaatse­n naar de verkeersli­chten wat verder op de Autolei.”

Eindelijk weer broodjes

Ook Bernard Mols, uitbater van sandwichba­r De Lindekens, is opgelucht. “Dit was het moeilijkst­e jaar uit die bijna 27 jaar dat ik hier broodjes smeer”, zegt Bernard, terwijl hij met mondmasker de klanten van zijn pas heropende zaak bedient. “De werken, die zoals bekend moeizaam verliepen, en mijn isolatie als gevolg daarvan… En dan half maart corona erbij. Toen heb ik zelf besloten om De Lindekens tijdelijk dicht te doen, hoewel ik open mocht blijven. Vier personeels­leden werden verplicht technisch werkloos en ik heb me beziggehou­den met het plaatsen van hoestscher­men en nemen van andere voorzorgsm­aatregelen.”

Sinds zaterdag is De Lindekens weer open. “Voorlopig heb ik nog maar één medewerkst­er teruggeroe­pen. Ik hoop dat we snel weer op volle toeren zullen draaien wanneer nog meer bedrijven in de buurt volgende week heropstar

René Swinkels

Buurtbewon­er

“Wel nogal een kleine afrit. Op de eerste dag had een vrachtwage­n al een verkeersbo­rd mee.”

ten. De rotonde ziet er mooi uit, al vind ik de rijbanen smal. Ik waardeer het wel dat er een openbare parking met liefst negentien plaatsen vlak naast de zaak is gelegd. Nu hebben mijn klanten geen excuus meer om nog garages of opritten van buren te blokkeren.”

 ?? FOTO JAA ??
FOTO JAA
 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Buurman René Swinkels: “Het is zeker een verbeterin­g nu.”
FOTO JAN AUMAN Buurman René Swinkels: “Het is zeker een verbeterin­g nu.”
 ?? FOTO JAA ?? Bernard Mols.
FOTO JAA Bernard Mols.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium