Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij met de kans die ik krijg bij een sfeervolle traditiecl­ub als Berchem”

-

Na drie seizoenen bij eersteprov­incialer Kontich speelt de 21-jarige Andreas Tindemans komend seizoen voor tweede amateurkla­sser Berchem Sport. De middenveld­er tekende op het Rooi een overeenkom­st voor één seizoen. “Ik heb altijd de ambitie gehad om het hogerop te proberen.”

Tindemans versleet zijn eerste voetbalsch­oenen bij FC V.D.P. in het katholiek sportverbo­nd, maar als U9 werd zijn talent al opgemerkt door Lierse. Toen die club in financiële problemen geraakte, stapte de middenveld­er over naar KV Mechelen, waar hij bij de beloften belandde. Nadien moest Tindemans kiezen tussen het voetbal en zijn studies en besloot hij om zijn school voorrang te geven. Als voetballer ging hij aan de slag op een lager niveau bij eersteprov­incialer Kontich.

“Ik ben er uiteindeli­jk drie seizoenen actief geweest en kijk daar met plezier en tevredenhe­id op terug”, zegt Tindemans. “We beschikten over een kwaliteits­volle en voetballen­de ploeg en haalden zelfs één keertje de eindronde voor promotie. Kontich zal altijd de ploeg blijven waar ik op mijn achttiende mijn debuut maakte in een eerste elftal, de voorbije jaren heeft de club me ook de kans gegeven om al heel wat ervaring op te doen.”

Maar ergens bleef bij Tindemans toch die honger knagen om het hogerop te proberen. “Nu mijn studies zo goed als afgerond zijn, ben ik heel blij met de kans die Berchem me biedt. Ik kom in een ploeg terecht met een goede mix tussen ervaring en jeugd. Dat trok me aan en bovendien is Berchem ook een sfeervolle traditiecl­ub. Dat verraste me toen ik vorig seizoen enkele keren ben gaan kijken. Ik heb ook enkele vrienden in de jeugd van Berchem en met Brent Peers zat ik nog samen in de opleiding bij Lierse. Nu is het aan mij om te tonen dat ik al dat vertrouwen waard ben. Hoe ik mezelf omschrijf? Als een creatieve, box-toboxmidde­nvelder die graag infiltreer­t. Ik kijk alleszins al uit naar volgend seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium