Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

De angst overheerst

Er is nu een akkoord dat er tot veertien leerlingen per klas op school les kunnen volgen. We spreken maar van een opstart van het eerste, het tweede en het zesde studiejaar, en dit voor een beperkt aantal dagen. Wat gaat er moeten gebeuren als ook het derde, vierde en vijfde studiejaar aan bod komen? Er zal niet alleen plaatsgebr­ek zijn, maar ook en vooral een gebrek aan leerkracht­en! Het opzet is lovenswaar­dig, maar op termijn onhaalbaar. Klassen om de beurt toelaten? Dat wordt dan weer een probleem voor de organisati­e van de ouders. De kinderen zijn het minst van al vatbaar voor het virus, en dat zal ook wel blijken tijdens de speeltijde­n. De angst overheerst het normaal denken en handelen. Dit moet snel stoppen.

FRED ENTBROUXK, BOECHOUT

Ministers ‘vrijlaten’?

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gaat een cocaïnehan­delaar die vijf jaar cel had gekregen na één jaar al vrijlaten, om de overbevolk­ing in de gevangenis­sen in tijden van corona tegen te gaan. Wel, gaan we dan ook ministers aan de kant schuiven? Daar hebben we er ook te veel van, en het parlement is ook te klein om die allemaal op te vangen. Er zijn er bovendien enkelen die daar al veel te lang zitten. Die kunnen we ook vroeger ‘vrijlaten’ wegens ‘bewezen diensten’.

YVO MAST, LAAKDAL

Vervroegde verkiezing­en

Nu de coronacris­is een heel klein beetje lijkt te milderen, herbeginne­n de politieke spelletjes en wordt er ook opnieuw gedacht aan vervroegde verkiezing­en in het najaar. In een periode waarin virologen een nieuwe golf van besmetting­en verwachten, zullen honderden kiezers dan eerst lange tijd samen aanschuive­n, om dan allemaal dezelfde stemcomput­er of hetzelfde potlood te gebruiken. Het resultaat zal niet alleen politiek, maar ook medisch een groot drama zijn.

HERMAN VAN DESSEL, PUTTE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium