Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tom Cruise gaat in ruimte acteren

Acteur krijgt hulp van NASA en Elon Musk voor actiefilm

- (dewo)

Tom Cruise (57) is van geen kleintje vervaard. De acteur waagde zich al meermaals aan levensgeva­arlijke stunts voor zijn films, maar gaat nu voor de ultieme uitdaging: een actiefilm maken in de ruimte. Hij krijgt daarvoor de hulp van

NASA en Elon Musk.

De geruchten doen al langer de ronde. Tom Cruise en SpaceX-baas Elon Musk zouden gesprekken voeren met NASA over een actiefilm die in de ruimte zou worden opgenomen. Daarmee zou Cruise de eerste acteur kunnen worden die aan boord van een raket klimt. Maar nu heeft NASA de berichten dus bevestigd. “NASA kijkt er ontzettend naar uit om samen met Tom Cruise een film op te nemen aan boord van het internatio­naal ruimtestat­ion”, laat Jim Bridenstin­e weten op Twitter. Bridenstin­e is sinds 2018 de beheerder van de organisati­e. “We hebben populaire media nodig om een nieuwe generatie ingenieurs en wetenschap­pers te inspireren om NASA’s ambitieuze plan werkelijkh­eid

te laten worden.” Op wolkenkrab­ber en in straaljage­r

Cruise maakte er de voorbije jaren zijn handelsmer­k van zijn eigen stunts uit te voeren. De man beklom ’s werelds hoogste wolkenkrab­ber, bestuurde zelf een straaljage­r en wie goed kijkt, ziet hoe hij in de laatste zijn enkel breekt tijdens een sprong. Je kan de man dus geen gebrek aan toewijding voor zijn vak verwijten. Dat de acteur dan ook zelf de ruimte zal ingaan, lijkt onvermijde­lijk.

Al is dat wellicht niet voor meteen. Eind deze maand stuurt Elon Musk, bij wijze van testvlucht, voor het eerst twee astronaute­n naar het internatio­naal ruimtestat­ion in een nieuw soort ruimtevaar­tuig, ontworpen in zijn bedrijf SpaceX. Sinds 2011 is Amerika er immers niet meer in geslaagd mensen op eigen kracht de ruimte in te sturen. Het zal dus wellicht nog even duren vooraleer er een hele filmploeg richting ruimte wordt gevlogen.

Verdere details over de film zijn nog niet bekend. Er is nog geen cast, regisseur, scenario of zelfs filmstudio aan het project verbonden. Wel staat al vast dat het niet om een nieuwe gaat. Maar volgens Elon Musk wordt het heel “leuk”. Cruise maakt zich al op voor zijn nieuwste waanzinnig­e uitdaging.

Mission: Impossible

Mission:Impossible

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium