Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Auto parkeren op het Eilandje wordt duurder

Duidelijke­re tariefzone­s

- (jas)

De stad Antwerpen past vanaf 1 juni de parkeertar­iefzones aan. Parkeren op het Eilandje wordt duurder. En in Zurenborg zal betalend parkeren gelden tot 22u, zodat bewoners ’s avonds meer kans hebben om een parkeerpla­ats te vinden.

Om meer duidelijkh­eid te scheppen, past de stad de parkeerzon­es aan. Om alle zones buiten de Ring gelijk te stellen, wordt de oranje zone in Merksem een roze zone. De blauwe zones, waar tot twee uur gratis kan geparkeerd worden, zoals aan het Sportpalei­s, blijven wel behouden. De blauwe zone op de Vaartkaai en in de Carrettest­raat in Merksem wordt geschrapt, want door het industriël­e karakter ervan veroorzake­n langparkee­rders er geen overlast.

De rode parkeertar­iefzone, de Antwerpse binnenstad, wordt uitgebreid met het Eilandje en de zone ten zuiden van de Antwerpse Zoo. Ook daar gold al betalend parkeren, maar de kleur en dus het tarief van dat gebied wijzigt. Parkeren op het Eilandje wordt zo duurder. In plaats van 1 euro voor het eerste uur en 1,40 voor elk volgend uur met een maximum van tien uur parkeren, verandert dat naar twee euro voor het eerste en het tweede uur, plus 3 euro voor het derde uur.

In Zurenborg zal betalend parkeren gelden tot 22u. Zo hebben bewoners ook na 19u nog kans om een vrije parkeerpla­ats te vinden.

In het najaar van 2020 worden nog enkele parkeerzon­es aangepast. Zo worden verschille­nde straten in Deurne, waar bewoners moeilijk parkeerpla­ats vinden aan de rand van de huidige parkeerzon­es, toegevoegd aan de roze zone. De parkeerzon­e van de Herentalse­baan wordt uitgebreid met de twee bestaande parkings en de parking van de begraafpla­ats.

De roze zone in de Oogststraa­t in Berchem wordt in oktober uitgebreid tot aan de stadsgrens met de stad Mortsel. De bewoners van dat deel hebben momenteel veel overlast van langparker­ende bezoekers en werknemers die twee zones met beperkt parkeren proberen te vermijden.

www.antwerpen.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium