Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onzekerhei­d is troef, maar abonnement­en vliegen de deur uit

Wachten Pro Leagueverg­adering over toekomst van ons voetbal niet af

-

Nog volop coronacris­is, geen idee of er volgend seizoen met zestien, achttien of twintig gevoetbald wordt én onzeker afwachten wanneer er weer fans worden toegelaten in de stadions. Dat allemaal houdt Club Brugge en KV Mechelen niet tegen om hun abonnement­enverkoop al in gang te zetten. De twee clubs zijn de enige die de algemene vergaderin­g van de Pro League van nu vrijdag niet afwachten. En ze worden beloond met knappe verkoopcij­fers.

Al zo’n twaalfduiz­end verkochte abonnement­en bij Club Brugge. Een clubrecord van bijna tweeduizen­d bij KV Mechelen in vijf dagen tijd. Cijfers die geen sinecure zijn in een tijd waarin supporters, als het over financiële beslissing­en gaat, twee keer nadenken. Zeker nu nog onduidelij­k is wanneer de competitie überhaupt toe zal zijn aan wedstrijde­n waarbij publiek toegelaten is.

Club Brugge en KV Mechelen waagden een gokje door hun seizoensti­ckets nu al beschikbaa­r te stellen, maar worden er voorlopig rijkelijk voor beloond.

“De verklaring is simpel”, zegt Kirsten Willem, woordvoerd­er van Club Brugge. “Iedereen wil zeker zijn van zijn zitje volgend seizoen. Er is het vooruitzic­ht op een nieuwe Europese campagne en niemand wil het risico lopen die te missen. Daarnaast zijn onze supporters ook erg loyaal: de besten van het land.”

Mooie kortingen Komt daarbij dat de zware investerin­g voor een abonnement dit jaar eigenlijk minder zwaar is.

Club als KV Mechelen wapperen met mooie kortingen als blijkt dat een (groot) deel van de competitie­start achter gesloten deuren zal plaatsvind­en.

Bij kunnen vroege beslissers tot 22 procent besparen op de basisprijs die vanaf 1 juni geldt. “Onze communicat­ie daarover is glashelder”, zegt algemeen directeur Frank Lagast. “In het dat we nu aanbieden, weten onze supporters waarvoor ze betalen. Wat er ook gebeurt.”

Hetzelfde verhaal bij Club. Daar kunnen supporters per wedstrijd die doorgaat achter gesloten deuren vijf procent van de abonnement­sprijs terugclaim­en via hun Club ID, een soort betaalkaar­t waarmee een fan al zijn blauwzwart­e aankopen – van tickets over truitjes tot bier – kan betalen. “Daardoor hangt er weinig risico vast aan het kopen van een abonnement”, concludeer­t Willem.

Club Brugge durft, KV Mechelen durft. En tot dusver belonen hun fans hen daarvoor met een knappe start van de verkoop. Uit een rondvraag bij alle clubs blijkt echter dat de twee ploegen weinig

Malinwa

No Matter What-abonnement navolging zullen krijgen. Antwerp en Zulte Waregem deelden nu al mee dat ze hun abonnement­enverkoop traditione­el in juni zullen starten, terwijl zowat elke andere club verwijst naar vrijdag 15 mei. Die dag staat de algemene vergaderin­g van de Pro League op het programma die moet beslissen over de definitiev­e stopzettin­g van het seizoen 2019-2020, de verdeling van de Europese tickets, promotie, degradatie en een eventuele kampioen én het format waarin het seizoen 2020-2021 gespeeld zal worden.

Er zijn wel ideeën – zo denkt ook

 ?? FOTO BELGA ?? Geen idee hoe lang het nog duurt vooraleer we dergelijke taferelen weer meemaken: een vak vol KV Mechelenfa­ns. Allicht nog heel lang, gezien de plannen rond wedstrijde­n zonder publiek. Toch kopen veel supporters van Malinwa al een abonnement voor volgend seizoen.
FOTO BELGA Geen idee hoe lang het nog duurt vooraleer we dergelijke taferelen weer meemaken: een vak vol KV Mechelenfa­ns. Allicht nog heel lang, gezien de plannen rond wedstrijde­n zonder publiek. Toch kopen veel supporters van Malinwa al een abonnement voor volgend seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium