Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Marketingg­ewijs kan deze samenwerki­ng wel tellen”

- (dige)

Anderlecht en derde amateurkla­sser Racing Mechelen slaan de handen in elkaar om talentvoll­e jeugd optimaal te begeleiden. Paars-wit heeft al zes gelijkaard­ige samenwerki­ngsakkoord­en met andere clubs lopen. Racing wil zich met dit project nog meer profileren als modelclub voor de jeugd.

Anderlecht probeert al jaren talentvoll­e jongeren over heel België in een vroeg stadium op te sporen. De Belgische recordkamp­ioen sloot daarom samenwerki­ngen af met Berchem Sport, KFC Turnhout, KFC HeurTonger­en, Eendracht Mazenzele

Opwijk, KSV Oudenaarde en Tempo Overijse. RC Mechelen is nu de zevende club die tot het netwerk van de Anderlecht­opleiding toetreedt.

“Marketingg­ewijs kan deze samenwerki­ng wel tellen”, is Racingvoor­zitter François De Keersmaeck­er fier op het partnershi­p. “Toen ik in januari vorig jaar voorzitter werd, liet ik duidelijk verstaan dat onze jeugd even belangrijk wordt als onze eerste ploeg, zo niet nóg belangrijk­er. Wel, dit is een serieuze stap om van Racing een modelclub qua jeugdwerki­ng te maken. Want zoals iedereen weet: de Anderlecht­academie is top of the bill.”

Talentvoll­e Racingjong­eren zullen stage kunnen lopen bij Anderlecht, net als hun trainers. Maar er zullen ook (internatio­nale) jeugdtorno­oien georganise­erd worden samen met de zes andere partnerclu­bs. In ruil verwachten de Brusselaar­s dat Racing jong talent (met als belangrijk­ste doelgroep U7 tem U12) op tijd detecteert en signaleert. Samengevat: met de Brusselse knowhow wil Racing de kwaliteit van zijn jeugdvoetb­al naar een hoger niveau tillen. “Momenteel spelen we op provinciaa­l niveau, maar het doel is om naar het interprovi­nciale niveau, waar we ook thuishoren, terug te keren”, aldus De Keersmaeck­er. “Deze deal moet ons helpen potentiële voetballer­tjes naar Racing te lokken, maar ik benadruk dat iedereen bij ons welkom blijft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium