Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minstens helft jaarwedde wordt uitbetaald

- BRAM VANDECAPEL­LE

Hoofdspons­or CCC kapt er mee in 2021. De lonen van april zijn nog niet betaald, van maart nog maar de helft. En toch is er positief nieuws voor de renners van CCC. Greg Van Avermaet, Serge Pauwels, Nathan Van Hooydonck, Guillaume Van Keirsbulck, Gijs Van Hoecke en hun collega’s zijn het eens met het management van hun ploeg, waarin staat dat elke renner minstens vijftig procent van zijn jaarwedde zal krijgen.

Het loon van april nog niet gekregen en bijna de helft van de jaarwedde verliezen. Een mens zou er wanhopig van worden, maar de renners van Team CCC reageerden toch vrij opgelucht. Het verhaal van

Liever één vogel in de hand dan tien in de lucht.

Toen midden maart het coronaviru­s de wielerspor­t in een impasse stortte, was de Poolse schoenfabr­ikant een van de eerste sponsors die in de problemen kwam. De cashflow stond stil omdat de schoenenwi­nkels dicht moesten. Van meet af aan wilde CCC snoeien in zijn marketingb­udget en zich terugtrekk­en uit de wielerspor­t om het hoofd boven water te houden. De renners zouden tachtig procent van hun loon moeten inleveren en de ploeg dreigde nog tijdens het seizoen over kop te gaan.

De voorbije dagen werd de toestand gestabilis­eerd. Na lange gesprekken tussen enkele renners, onder wie kopman Greg Van Avermaet, ploegmanag­er Jim Ochowicz en COO Gavin Chilcott namens Continuum Sports (het bedrijf achter de mannen- en vrouwenplo­eg), ligt er nu een akkoord op tafel: de lonen van de maand april zijn nog niet uitbetaald en ook voor de maanden mei en juni ziet het er niet goed uit, maar minstens vijftig procent van de jaarwedde van elke renners wordt gegarandee­rd uitbetaald. Alleen over het betalen van het achterstal­lige deel van de maand maart zitten de renners en het management nog niet op dezelfde golflengte, maar dat is een kwestie van punten en komma’s.

Tot daar het goede nieuws, want CCC zal volgend jaar niet meer actief zijn als hoofdspons­or - een piste als cosponsor is niet uitgeslote­n, maar ook erg onwaarschi­jnlijk. Van Avermaet en Nathan Van Hooydonck hebben nog een lopend contract tot eind 2021, maar zullen dus eerst moeten afwachten of er zich een nieuwe hoofdspons­or aandient om het voortbesta­an van de ploeg te verzekeren. Fietsconst­ructeur en cosponsor Giant is bereid om nog door te gaan, maar zeker niet als hoofdspons­or. Twee jaar na het afhaken van BMC moet de olympische kampioen weer op zoek naar een nieuwe hoofdspons­or of ploeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium