Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“15 uur bezig geweest met verwerken van uitslagen”

Medeorgani­sator Wouter Vander Mast tevreden met derde stek na eerste Lockdown Challenge

- BART SPRUIJT

Geen wedstrijde­n door de coronacris­is en dus zoeken ook de triatleten hun toevlucht tot de virtuele races. Zo vond onlangs de Lockdown Challenge plaats. Via de Strava-app werd een klassement opgemaakt van een sprinttria­tlon, waarbij de deelnemers 500 meter liepen (in plaats van zwemmen), 23 kilometer fietsten en nog eens 5 kilometer liepen. Oude rot Wouter Vander Mast finishte als derde, maar stond als medewerker van organisato­r Sportevent­s nadien ook in voor de (complexe) uitslagenv­erwerking.

De Lockdown Challenge gold als gratis alternatie­f voor de afgelaste triatlon van het Limburgse Herderen. In het weekend van 25 en 26 april registreer­den de triatleten op een tijdstip naar keuze hun 500 meter lopen, 23 kilometer fietsen en nog eens 5 kilometer. Organisato­r Sportevent­s maakte daarna een ranking op. Met een tijd van 45’38 kwam Kapellenaa­r Nick Thijs uiteindeli­jk als winnaar uit de bus. Zijn triatlonma­atje Wouter Vander Mast werd derde. Al wachtte voor die laatste het zware werk nog na de triatlon zelf. Als medewerker van Sportevent­s stond hij mee in voor de verwerking van de uitslagen. En dat was een redelijk uitgebreid werkje. “Ik ben in totaal 15 uur bezig geweest om alle gegevens te verwerken en te controlere­n”, vertelt Vander Mast. “Natuurlijk blijft het onmogelijk om te verifiëren hoe alle prestaties geleverd zijn. Het blijft giswerk. Sommigen reden met rugwind of met twee of ze liepen bergaf. Nu goed, voor mij maakt dat allemaal niet zoveel uit. Het is sowieso niet de sterkste die wint in dit concept. Adam Lambrechts leverde bijvoorbee­ld in de ochtend een beresterke fietsprest­atie, maar hij reed met minder rugwind dan mensen die in de namiddag fietsten. De fun primeert boven de uitslag. De resultaten moeten dan ook met een korrel zout genomen worden.”

Vander Mast zelf was erg tevreden met zijn derde plaats. “Ik sport nog wel, maar had me voorgenome­n om dit jaar geen triatlons te doen. Samen met Nick Thijs had ik er een koppeltijd­rit van gemaakt. We hadden ons parcours heel slim uitgestipp­eld en op een gunstig moment gereden, waardoor we met 3 beaufort rugwind reden. We kregen veel insinuatie­s dat we achter een auto gereden hebben

(de twee haalden een gemiddelde van 48,2 kilometer per uur, nvdr.),

maar dat was niet het geval. Het voornaamst­e is dat het plezant was en dat we er een tof weekend van gemaakt hebben. Nick en ik hebben ons supergeamu­seerd. Wel jammer dat Nick een dag later zijn sleutelbee­n brak bij een val.”

Nieuwe Challenge volgt snel

In elk geval was de eerste Lockdown Challenge zo’n succes dat er binnenkomt al een vervolg plaatsvind­t. “In het weekend van 23 en 24 mei komt er een digitale versie van de 111-Challenge (1.000 meter lopen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) van Bilzen. “Het concept blijft ongeveer hetzelfde, maar voor de 111-Challenge doen we wel een oproep naar alle triatleten om het fietsen in hun eentje af te

werken zonder stayeren. We rekenen op de sportivite­it van de deelnemers. Meer kunnen we niet doen.”

 ?? FOTO BASP ?? Wouter Vander Mast in het shirt van organisato­r Sportevent­s, dat de eerste Lockdown Challenge organiseer­de.
FOTO BASP Wouter Vander Mast in het shirt van organisato­r Sportevent­s, dat de eerste Lockdown Challenge organiseer­de.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium