Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hele opluchting dat we werden opgevist voor eerste provincial­e”

Makeba van Tim Verstraele­n gaat er volgend seizoen heel anders uitzien

- (luhe)

Control-Alt-Delete. Na een rampjaar dat eigenlijk ook was uitgemond in een degradatie proberen ze bij Makeba Mariaburg-Brasschaat het vorige seizoen zo snel mogelijk te vergeten. Alvast één opsteker bij de start: door het algemeen forfait van Nila Nijlen spelen de troepen van coach Tim Verstraele­n ook volgend jaar weer in eerste provincial­e.

“Het was een hele opluchting dat we opgevist werden”, zegt Verstraele­n. Al moest Makeba sowieso op zoek naar heel wat nieuwkomer­s. “We moesten in totaal zes spelers vervangen. Wesley Peeters en Arthur Gestels gaan naar de B-ploeg, terwijl Tom Leyssens stopte met basketten. Bovendien nemen Tim Van Humbeeck en Bjorn Heesterman­s een sabbatjaar, zodat er nog maar vier spelers van afgelopen seizoen overbleven. We moesten dus op zoek naar versterkin­g en vonden die in eerste plaats in onze eigen jeugd. Jef Van Steenkiste en Jonas Stevens zijn in mijn ogen klaar om een stap voorwaarts ploeg.”

Bij de buren van Cobras plukte Makeba dan weer Nils Cotteleer weg.

Verstraele­n: “Ik speelde nog met hem samen in Ekeren en ken hem dus goed. Hij pas perfect in het plaatje van Makeba en brengt ook zijn neef Maxim Peeters (ook ex-Fellows) mee. Yorick Matthys komt dan weer over van Turnhout. Hij studeert in Leuven, maar maakt er geen probleem van om met de trein telkens naar Mariaburg te komen. Als laatste nieuwkomer hebben we tot slot Renato Makasa Kanda. Die speelde vorig jaar nog in Baasrode, maar woont in Antwerpen.”

Met al die versterkin­gen denkt Verstraele­n dat zijn ploeg volgend seizoen voldoende gewapend moet zijn voor eerste provincial­e.

“We hebben een dubbele bezetting op elke positie en kunnen verschille­nde systemen spelen. Al is het nog veel te vroeg om ambities uit te spreken. Laten we eerst iedereen integreren in de club en dan zien we wel verder.”

te zetten naar de eerste

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium