Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parking Olve wordt verhard

-

De parking van voetbalclu­b SC Olve achter de gemeenteha­llen aan Kattenbroe­k in Edegem wordt geasfaltee­rd. Ondertusse­n blijft het gemeentebe­stuur nadenken over de toekomst van het ecopark.

Het is oppositiep­artij CD&V die duidelijkh­eid vraagt over de plannen van het ecopark. De partij is namelijk tegen een verhuis, terwijl N-VA liet verstaan dat dit wel mogelijk is. “Maar dit is in onderzoek. We nemen onze tijd want het maakt deel uit van een masterplan rond parkeren. De afgelopen zes jaar hebben we gewerkt aan het unieke sport- en recreatied­omein van Kattenbroe­k. Met onder andere Victory, de grootste hockeyclub van België, plus Ik Dien en SC Olve, die de grootste en derde grootste club van Voetbal Vlaanderen zijn, is het onze plicht om voor voldoende parking te zorgen. Een verhuis van het ecopark om op een andere goed bereikbare locatie een afzonderli­jke afvalsite te vormen, zou dan logisch zijn. De terreinen van Igean in de Doornstraa­t zijn interessan­t. Als het ecopark verhuist, komt er een parking in de plaats”, zegt burgemeest­er Koen Metsu (N-VA). Om de parkeerfac­iliteiten van de clubs te verbeteren, wordt de parking van Olve geasfaltee­rd. “Deze werken zullen beginnen. De huidige situatie met grind en putten is niet houdbaar. Na de asfalterin­g komt er belijning zodat de parking optimaal kan worden gebruikt.”

CD&V stelt voor om eerst te bekijken of er niet kan worden samengewer­kt met de winkels in de buurt om hun parking te gebruiken. Voor het gebruik van asfalt zou het trouwens liever milieuvrie­ndelijkere alternatie­ven zoals honingrate­n of grasdals zien.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De parking wordt geasfaltee­rd.
FOTO FILIP SPOELDERS De parking wordt geasfaltee­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium