Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brabohoeve aan schandpaal genageld

Andere horeca-uitbaters spreken van ‘inschattin­gsfout’

- (jaa)

Schande. Imbecielen. Voorgoed sluiten. De publieke opinie is hard voor de uitbaters van de Brabohoeve nadat de politie er een afhaaleven­t met veel volk en bier is komen stilleggen. Hier en daar klinkt ook begrip.

Tientallen mensen genoten zaterdag op de parking van de Brabohoeve van ijsjes, oesters en pilsjes. Tot de politie het feestje stillegde. Het voorval is twee dagen later nog altijd talk of the town in Schilde. Burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA) had nog geen contact met zaakvoerde­rs Christophe Balthazar en Gregory Van den Brempt, maar lijkt niet milder gestemd. “De uitbaters hebben niet overlegd met de gemeente. Wij hebben zelf contact gezocht omdat we toevallig hadden gelezen van vers getapte pintjes. Die melding hebben ze weggehaald, maar het bier bleef stromen. Het door de politie opgesteld procesverb­aal kan een gerechteli­jk staartje krijgen. Het zou niet de eerste keer zijn dat de federale overheidsd­ienst economie de inkomsten verbeurd verklaart wegens onrechtmat­ig geïnd. Ik ga ervan uit dat ze hun les nu wel geleerd hebben. Dat alleen de uitbaters werden geverbalis­eerd, heeft te maken met het feit dat meerdere aanwezigen hun bierbekers bij het toekomen van de politie snel hebben weggesmete­n.”

Marc Heyse, die horecazake­n heeft in Schilde en Wijnegem, spreekt van een inschattin­gsfout van zijn collega’s, en toont begrip voor het goedbedoel­de initiatief van Brabohoeve. “Die mannen hebben zwaar geïnvestee­rd. Ik begrijp de drang om de boel in handen te willen nemen.”

Ook Alain Willems van De Vogelenzan­g en Old Birdy begrijpt de ‘honger’ van zijn collega’s, maar volgt zelf het devies van de Veiligheid­sraad. “Ik hou me gedeisd.”

Raf Vanzeer was aanwezig op het event voor de politie de boel stillegde. “Het was prima georganise­erd. Iedereen hield afstand. Er was zelfs een personeels­lid dat de aanwezigen aanmaande om te circuleren. Die pintjes waren niet het beste idee, maar ik vind niet dat ze met alle zonden van Schilde beladen moeten worden. Moest je met een drone over Schilde vliegen, zou je andere taferelen zien. Die verborgen overtredin­gen zijn veel erger.”

 ?? FOTO JAA ?? Brabohoeve-zaakvoerde­rs Christophe Balthazar en Gregory Van den Brempt bij de opening in 2017.
FOTO JAA Brabohoeve-zaakvoerde­rs Christophe Balthazar en Gregory Van den Brempt bij de opening in 2017.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium