Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bakkerij heet voortaan La Matisserie

Mathias Geysen opent tweede filiaal na Wijnegem Shopping Center

-

Bakkerij Het Dorp in de Pertendonc­kstraat in Broechem heeft al een bewogen geschieden­is achter de rug: de zaak opende in november 2017 en woensdag 13 mei staat er al voor de derde keer een andere bakker aan het roer. Nieuwe naam: La Matisserie.

Mathias Geysen (30) en zijn vrouw Laura (25) hebben al een bakkerij in het Wijnegem Shopping Center en vanaf woensdag komt daar de vestiging in Broechem bij. “De zaak was gesloten en ik kreeg de vraag of ik de bakkerij opnieuw wou opstarten. We zijn in Wijnegem gestart in 2018 en we beschikken daar over te weinig productier­uimte”, zegt Mathias. “We wonen in Schoten maar de mogelijkhe­den en de ruimte hier bieden ons veel mogelijkhe­den. Ik werk al van mijn 15de in een bakkerij. Die stiel sprak me meteen aan en ik heb een volledige bakkersopl­eiding gevolgd. In Wijnegem hebben we al een reputatie kunnen opbouwen met patisserie en alle soorten gebak. Brood en sandwiches doen we daar minder door gebrek aan ruimte. Dat zal nu veranderen.”

Mathias moet het recept voor de Broechemse knoesels met stekelbess­en nog achterhale­n. “Maar dat wordt zeker een van de dingen die we hier in ons aanbod zullen hebben. We willen een volledig gamma van bakkerijpr­oducten aanbieden. Dat gaat van cake en gebak tot taarten en koffiekoek­en. Ook aan wie onderweg iets wil eten, hebben we gedacht.”

Mathias en zijn vrouw Laura leerden elkaar kennen in de bakkerswin­kel in het dorp van Wijnegem waar ze allebei werkten. Ze hebben twee dochters en ze kennen dus het belang van een goede planning. “Met de hele coronatoes­tand is de zaak wat vertraagd maar door de gedwongen sluiting van onze zaak in Wijnegem Shopping hebben we onze start hier nu wel grondiger kunnen voorbereid­en. Deze winkel wordt iets helemaal anders dan in Wijnegem. Daar moet je het hebben van toevallige passanten en hier krijgen we meer te maken met vaste klanten. Het mooie gebouw en de uitstekend­e ligging met eigen parking vinden we heel belangrijk­e troeven” zegt Laura.

De naam van de bakkerij is een woordspeli­ng op Mathias en patisserie. Mathias zegt gebeten te zijn door de bakkersmic­robe. “Ik was er al snel van overtuigd dat ik bakker wilde worden. Ik heb passie voor het vak. Ik zal hier meestal rond 22.30 beginnen en dan zit mijn bakdag er rond de volgende middag op. Voorlopig zullen de dagen nog wel wat langer duren en vakantie zal er dit jaar niet meer inzitten. We zullen open zijn van 7 tot 17u. en op zondag gaan we een uur vroeger dicht.”

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? Mathias Geysen (30) en echtgenote Laura (25) gaan woensdag open.
FOTO SYLVAIN LIEKENS Mathias Geysen (30) en echtgenote Laura (25) gaan woensdag open.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium