Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Karen Damen presenteer­t online praatprogr­amma in eigen tuin

Karen Damen ontvangt gasten in tuin voor praatprogr­amma

-

‘Om 18u ga ik hier iets aankondige­n’, schreef Karen Damen afgelopen vrijdag op Instagram. ‘En nee, ik ben niet zwanger.’ De fans van de ex-K3-zangeres werden die avond ook niet getrakteer­d op een nieuw nummer, maar wel op de eerste aflevering van Karens online praatprogr­amma

Karentaine. Heeft u ‘m?

Het was Karens echtgenoot Anthony die vorige week op het idee kwam. “Als we nu eens een tent opzetten in de tuin”, dacht hij luidop. “We richten die mooi in met twee zetels, nodigen wat gasten uit voor een fijn gesprek, streamen dat live op YouTube en zetten het vervolgens als podcast op Spotify. Met een beetje profession­ele licht- en geluidsapp­aratuur is dat zo gepiept.” – “Da’s prima”, antwoordde Karen. “Hou jij je maar met alle technische zaken bezig. Ik zal wel in de zetel gaan zitten.”

En dus mogen we ons vanaf nu iedere vrijdag aan een nieuwe aflevering van Karentaine verwachten, met gesprekken over de dingen des levens vanuit Karens tuin. Op voldoende afstand, met ontsmettin­gsmiddel binnen handbereik én met uitdrukkel­ijke toestemmin­g van burgemeest­er en gouverneur. Mooi getimed, nu Danira op Eén aan haar laatste week Vandaag bezig is. “Toch zou ik het geen talkshow durven noemen”, vertelt ze. “Ik wil mezelf niet de rol van presentatr­ice of interviews­ter aanmeten. Ik heb vooraf geen researchdo­ssier over mijn gasten doorgenome­n. Karentaine is gewoon een avondje onder vrienden. Van stress is er dus geen sprake.”

Meer vrijheid

Karen heeft Karentaine, comedians Alex Agnew en Xander De Rycke hebben hun podcasts, Thomas Huyghe organiseer­t virtuele spelletjes­avonden… YouTube lijkt stilaan dé plek bij uitstek voor BV’s om wat te experiment­eren met nieuwe formats. “Op televisie is het entertainm­ent dun gezaaid”, aldus Damen. “Door de lockdown zie je vaker herhalinge­n of duidingspr­ogramma’s met experten. Die hebben uiteraard hun plek, maar wij proberen wat ontspannin­g te brengen.”

“Op het internet heb je bovendien meer vrijheid. In een talkshow kan je geen uur lang met dezelfde twee personen praten. Omdat we in Karentaine gewoon zijn wie we zijn, voelt het allemaal veel directer. Het voelde alsof ik er zelf bij was, schreven enkele mensen. Dat is wat we wilden bereiken.”

In de eerste aflevering zijn The Starlings (Kato en Tom Dice) te gast. Wie er de komende weken nog langskomt in haar tuin, vertelt Karen nog niet. “Niet omdat ik het niet wil zeggen, maar omdat ze nog niet bevestigd hebben. Als ik nu al hoog van de toren blaas met allerlei namen en ze komen niet, sla ik ook maar een stom figuur”, lacht ze. (dewo)

Karentaine is te vinden op YouTube en Spotify

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? In de eerste aflevering van Karentaine ontvangt gastvrouw Karen Damen Kato en Tom Dice van The Starlings, met wie ze samen in Liefde voor Muziek zat.
FOTO RR In de eerste aflevering van Karentaine ontvangt gastvrouw Karen Damen Kato en Tom Dice van The Starlings, met wie ze samen in Liefde voor Muziek zat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium