Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie verdachten opgepakt na steekparti­j op de Meir

Aanleiding wordt onderzocht, 3 verdachten opgepakt

-

Bij een vechtparti­j op de Meir in Antwerpen zijn drie personen gewond geraakt, ze liepen steek- en snijwonden op. Drie verdachten werden in de Gratiekape­lstraat opgepakt door de politie, daar werd ook een mes gevonden.

“Op de Meir ter hoogte van de Wapper heeft een vechtparti­j plaatsgevo­nden waarbij drie personen steek- en snijwonden hebben opgelopen”, bevestigt Willem Migom, woordvoerd­er van de politiezon­e Antwerpen. De drie slachtoffe­rs werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, het is nog niet duidelijk hoe ernstig hun verwonding­en zijn. De feiten zouden voorafgega­an zijn door een confrontat­ie op straat. De slachtoffe­rs vluchtten volgens getuigen binnen in de vestiging van Brantano, daar kwam het tot de steekparti­j.

In de heup Volgens een getuige werd een van de mannen, Borgerhout­enaar A.E.B., in zijn heup gestoken. De

slachtoffe­rs kregen de eerste hulp toegediend door personeel van winkels op de Meir, even later kwamen verschille­nde ziekenwage­ns de drukke winkelstra­at opgereden om de jongemanne­n naar het ziekenhuis te brengen.

Getuigen zagen na de feiten drie mannen wegvluchte­n, en volgden hen tot in de Gratiekape­lstraat. Een eerste verdachte werd daar al snel opgepakt, twee anderen werden in een garagecomp­lex aangetroff­en door de politie. Een van die mannen raakte ook zelf lichtgewon­d aan zijn arm. De Gratiekape­lstraat werd een tijd afgesloten om het garagecomp­lex verder uit te kammen, bij die zoekactie werd ook een mes gevonden.

De verdachten en de slachtoffe­rs zijn allemaal tussen de 25 en de 30 jaar oud.

Aanleiding wordt onderzocht Over de aanleiding van de feiten en de exacte omstandigh­eden van

de steekparti­j is nog geen duidelijkh­eid. Het labo van de federale gerechteli­jke politie doet een sporenonde­rzoek, zowel op de Meir als in de Gratiekape­lstraat. Het verdere onderzoek is in handen van de lokale recherche van de Antwerpse politie.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO
 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? In de Gratiekape­lstraat werden de drie verdachten opgepakt en werd het mes teruggevon­den.
FOTO VICTORIANO MORENO In de Gratiekape­lstraat werden de drie verdachten opgepakt en werd het mes teruggevon­den.
 ?? PATRICK DE ROO FOTO ?? De politie zette een perimeter af om sporenonde­rzoek te doen.
PATRICK DE ROO FOTO De politie zette een perimeter af om sporenonde­rzoek te doen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium