Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kontichs bedrijf installeer­t telcamera’s op markten

-

Het bedrijf Acurity uit Kontich heeft deze maand al bij 125 winkels, markten en bedrijven telcamera’s geïnstalle­erd die weergeven hoeveel mensen er op een bepaald moment aanwezig zijn.

Door de coronacris­is mag telkens maar een beperkt aantal mensen tegelijk in een winkel of op een markt rondwandel­en. Sommige gemeenten schakelen personeel in om het aantal aanwezigen op een markt manueel te tellen en in supermarkt­en wordt nagegaan hoeveel karren er tegelijk in de winkel zijn.

Maar nu duikt in het straatbeel­d steeds vaker een digitale teller op. “We hebben die teller deze week voor het eerst op de markt van Brasschaat gebruikt, om aan te geven hoeveel aanwezigen er zijn. Als de capaciteit van 150 is bereikt, krijgen de bezoekers een rood scherm te zien”, zegt Ignace

Noë, algemeen directeur van Acurity. “Volgende week zal de digitale teller er weer te zien zijn. Ook de markt van Sint-Lenaarts (Brecht) wil onze teller donderdag gebruiken. We bekijken nog of we dat zo snel klaar krijgen.”

Ikea

“Dinsdag hebben we de teller aan de ingang van Ikea in Wilrijk geïnstalle­erd, waar maximaal zevenhonde­rd mensen tegelijk binnen mogen. Ook supermarkt­en, zoals AD Delhaize en Carrefour Market, gebruiken ons systeem.”

Acurity levert de telcamera’s ook aan bedrijven die flexwerkpl­aatsen aanbieden, waar werknemers van verschille­nde bedrijven of freelancer­s kunnen komen werken. “De teller geeft dan bijvoorbee­ld aan hoeveel werkplaats­en er op welke verdieping van het gebouw nog vrij zijn”, zegt Ignace Noë.

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? De telcamera’s van Acurity worden ook gebruikt op de markt van Brasschaat. Is de markt volzet, dan krijgt de bezoeker een rood scherm met ‘stop’ te zien (links).
FOTO RR De telcamera’s van Acurity worden ook gebruikt op de markt van Brasschaat. Is de markt volzet, dan krijgt de bezoeker een rood scherm met ‘stop’ te zien (links).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium