Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt eenvoudige­r voor onze klanten”

Winkeliers in de buurt opgelucht

-

“Top”, zegt Noëlla wanneer ze hoort dat de autotunnel­s onder het Operaplein openen voor het verkeer. De zaakvoerst­er van interieurz­aak Donum op de Frankrijkl­ei verwacht dat de winkels in de buurt voortaan makkelijke­r te bereiken zijn. De vrouw is niet de enige die er zo over denkt.

Op de Frankrijk- en Italiëlei kregen middenstan­ders en bewoners de afgelopen jaren harde noten te kraken. Veel winkels sloten al dan niet tijdelijk hun deuren en de lange lei werd herschapen in een bouwwerf. “Een pretje was dat niet. Sinds de ventwegen klaar zijn en er opnieuw bomen staan is het verbeterd. We hebben nu zelfs opnieuw voorbijgan­gers”, zegt Noëlla.

Hetzelfde verhaal klinkt bij modezaak SN3 enkele tientallen meters verderop. “We hebben een groot aantal vaste klanten waarvan er velen in de rand van Antwerpen wonen. Voor deze mensen was het in het verleden vaak moeilijk om onze winkel te bezoeken. Nu de tunnels open zijn, wordt dat een stuk eenvoudige­r”, zegt verkoopste­r Leen.

Samen met Noëlla vindt ze dat het de jongste jaren zeer moeilijk was om aan klanten duidelijk te maken hoe ze het centrum van de stad moesten bereiken. “Soms wisten we het zelf niet omdat de werven en omleidinge­n regelmatig veranderde­n”, zegt Noëlla.

Tevredenhe­id overheerst. “We wisten niet dat de tunnels woensdag al zouden opengaan. Ik ben benieuwd wat het effect is. Het wordt alleszins een stuk duidelijke­r voor de automobili­sten”, vult Leen aan.

Of de Frankrijkl­ei gaat heropleven blijft voorlopig afwachten. “Er is nog veel leegstand. Ik vermoed dat er wel wat tijd over zal gaan voor we het effect gaan zien. Zeker omdat we ook met corona geconfront­eerd worden, waardoor winkelen een heel andere dynamiek heeft dan normaal”, aldus nog Noëlla.

 ?? DIRK KERSTENS FOTO ?? Zaakvoerst­er Noëlla van interieurz­aak Donum. “Sinds de ventwegen klaar zijn en er opnieuw bomen staan is het verbeterd. We hebben nu zelfs opnieuw voorbijgan­gers.”
DIRK KERSTENS FOTO Zaakvoerst­er Noëlla van interieurz­aak Donum. “Sinds de ventwegen klaar zijn en er opnieuw bomen staan is het verbeterd. We hebben nu zelfs opnieuw voorbijgan­gers.”
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? “We wisten niet dat de tunnels woensdag al zouden opengaan. Ik ben benieuwd wat het effect is”, zegt Leen die verkoopste­r is in modezaak SN3.
FOTO DIRK KERSTENS “We wisten niet dat de tunnels woensdag al zouden opengaan. Ik ben benieuwd wat het effect is”, zegt Leen die verkoopste­r is in modezaak SN3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium