Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wie in stad werkt kan parkeertic­ket kopen voor vier weken

- (svw)

Automobili­sten kunnen vanaf midden juli een parkeertic­ket voor één of vier weken kopen. De stad Antwerpen komt tegemoet aan mensen die geregeld met de wagen naar het werk komen in de stad.

Bestuurder­s die geregeld binnen één bepaalde zone parkeren, zullen vooraf een parkeertic­ket voor één of vier weken kunnen kopen. Deze formule maakt het dagelijks of frequent parkeren gemakkelij­ker. Gebruikers moeten niet meer bij elke parkeerbeu­rt een transactie opstarten en beëindigen.

“Deze regeling is alleen geldig voor één nummerplaa­t binnen één bepaalde zone in de groene of roze tariefzone”, zegt mobiliteit­sschepen Koen Kennis (N-VA). “Voor de winkelstra­ten, zones met schijfpark­eren, rode en gele tariefzone­s zijn géén weektariev­en beschikbaa­r.” Een weektarief geldt voor zeven opeenvolge­nde kalenderda­gen, maar is berekend op basis van vijf betalende dagen. Een vierwekent­arief geldt voor 28 opeenvolge­nde kalenderda­gen, waarbij het tarief is berekend op basis van twintig betalende dagen. Er was wel kritiek vanuit de oppositie. Zo gaat Groenfract­ieleider Wouter Van Besien akkoord met deze parkeerreg­eling, maar niet met het verlaagde tarief. Sam Voeten (CD&V) ziet negatieve gevolgen voor de bewoners. “Deze regeling versterkt het langparker­en voor nietinwone­rs. Bovendien laat je de klant betalen zonder de garantie dat die een parkeerpla­ats gaat vinden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium