Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Complete beleving in afhaalbox voor twee

Restaurant­s Graanmarkt 13 en Black Smoke luisteren takeaway op

-

De ene doet het met groenten, de andere met vlees, maar nieuw is dat restaurant­houders nu ook de beleving van hun restaurant in een afhaalbox willen steken.

De afhaalgere­chten van Graanmarkt 13 pik je vanaf zaterdag niet alleen meer op in het restaurant zelf, maar ook in Schelle, Brasschaat en nabij Technopoli­s in Mechelen, toevallig de thuisstad van chef Seppe Nobels. Hij legt de nadruk, zoals steeds, op gezond van bij ons. Voor twee is dat deze week 300 gram rode poon samen met anderhalve kilogram groenten, fruit en bijgerecht­en (100 euro).

Het hoofdgerec­ht bestaat uit zes (!) gerechten om te delen. Daarmee brengen ze de sfeer van het restaurant naar uw eigen huiskamer, want gerechten delen behoort tot de signatuur van de chef. “Ik wil ook de beleving van Graanmarkt 13 in die zak stoppen. Je vindt er onze papieren servetring­en in met de slogan ‘tomorrow is so far away’, die zegt dat je best lekker lang geniet van wat voor u ligt.”

Dat begint met het broodje en de boter vooraf tot de bekende madeleine na. Om de gerechten die ertussen komen mooi op het bord te brengen, wordt een stappenpla­n bijgevoegd, met tekeningen van de chef. Een Spotifylij­st met G13-muziek maakt het af.

Sfeer opsnuiven

Beleving klinkt ook zwaar door bij Kasper Stuart van Black Smoke. “Deze week bieden we een ‘tributebox’ aan. We voelen ons verbonden met barbecuere­staurants over heel de wereld, die hetzelfde meemaken.” Dat uit zich in een menu met onder meer Canadese ribeye van runderen die de vrije loop kregen en ham van Zeeuws-Vlaams varken door The Butcher’s Store. “Ja, vlees speelt een hoofdrol, zo’n 70% van de box”, aldus Stuart.

Wie de opsomming van 22 ingrediënt­en ziet, denkt net als bij Graanmarkt 13 aan lichte overdaad. “Ik denk dat we eerder een weekendbox leveren dan een maaltijd voor twee, dat klopt. Toch is dat niet het belangrijk­ste. De beleving is dat wel. Wie besteld heeft (100 euro voor twee, red.), komt zijn box hier vrijdag afhalen. We hebben een veilig parcours uitgeteken­d, waarlangs je helemaal in de sfeer van Black Smoke komt. Onze deejays, bijgestaan door chefkok Nick Bril van The Jane, dragen hun steentje bij.” Het is duidelijk: voor beide mannen is takeaway geen bijzaak. “Het zal blijven deel uitmaken van ons aanbod, zoveel is nu al zeker.”

graanmarkt­13.com, www.blacksmoke.shop/ tribute-bbq-box

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Seppe Nobels en Kasper Stuart op de rooftop van Black Smoke, elk met hun afhaalbox.
FOTO JORIS HERREGODS Seppe Nobels en Kasper Stuart op de rooftop van Black Smoke, elk met hun afhaalbox.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium