Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heistse Pijl ‘opent’ Belgisch wielerseiz­oen

- (gvdl)

Op zaterdag 1 augustus wordt het Belgisch wielerseiz­oen weer op gang geschoten met de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Organisato­r Jef Van den Bosch krijgt de eer als eerste opnieuw een koers te mogen organisere­n. De wedstrijd moet wel de concurrent­ie aangaan met de Strade Bianche in Italië.

De Heistse Pijl zou normaal plaatsvind­en op 6 juni, maar het coronaviru­s besliste daar anders over. “Ik heb meteen een aanvraag ingediend voor een nieuwe plaats op de kalender. Niet langer als 1.1-wedstrijd, maar als nationale individuel­e wedstrijd”, aldus Van den Bosch. “De reden is simpel: ik denk niet dat op 1 augustus buitenland­se ploegen al naar België mogen reizen. Door de nieuwe status kunnen alle Belgische renners aan de start verschijne­n, maar ook buitenland­ers, op individuel­e basis.”

Vrij vertaald: kon bijvoorbee­ld Deceuninck Quick.Step in een 1.1-wedstrijd slechts met acht renners aan de start verschijne­n, dan zijn nu alle Belgische renners toegelaten. Sport Vlaanderen Baloise kan zelfs met zijn volledig team naar Heist-op-den-Berg afzakken. De wedstrijd wordt wel in een ander kleedje gestoken. De start wordt niet gegeven in Vosselaar, de volledige koers zal worden afgewerkt op het lokale parcours in Heist-op-den-Berg. Er zal ook geen vip-omkadering zijn. “Voor mij telde maar één zaak: de renners koersgeleg­enheid geven”, aldus Jef Van den Bosch, zelf manager van meerdere renners.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium