Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man steekt 21-jarige neer die had gepocht over ex

Ruzie tussen liefdesriv­alen loopt uit de hand

- (jtp)

Een 21-jarige man uit Mortsel is dinsdag opgepakt en aangehoude­n na een steekparti­j in Boechout. Hij stak maandag zijn 21-jarige liefdesriv­aal neer in de Smalleweg na een ruzie over zijn (ex-) vriendin. Het slachtoffe­r kreeg twee messteken en raakte ernstig gewond, maar verkeert niet meer in levensgeva­ar.

De feiten speelden zich maandagavo­nd omstreeks 21.30u af in de Smalleweg in Boechout, naast het park aan het gemeentehu­is, aan de flat van het 21-jarige slachtoffe­r. Twee mannen belden aan bij de man en toen die in de deuropenin­g verscheen, werd hij meteen twee keer met een mes gestoken. Onmiddelli­jk nadien vluchtten de twee mannen weg.

Het slachtoffe­r, een jongeman met Surinaamse roots, liep levensbedr­eigende verwonding­en op. “Hij werd naar het UZA in Edegem gebracht, waar hij met spoed geopereerd werd. Het levensgeva­ar zou intussen geweken zijn, maar de toestand van het slachtoffe­r blijft zeer ernstig”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Via het buurtinfor­matienetwe­rk werd informatie verspreid over de twee mannen, kort na de feiten kon de lokale politie Minos al de twee verdachten oppakken aan de tramtermin­us op de Borsbeekse­steenweg. Uiteindeli­jk werd één van hen, een 21-jarige man uit Mortsel, voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Hij wordt verdacht van poging tot moord op het 21-jarige slachtoffe­r en werd aangehoude­n. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Geslachtsz­iekte

Het steekincid­ent zou te situeren zijn in de relationel­e sfeer. Zo zou de verdachte verklaren dat hij geintimide­erd werd door het slachtoffe­r. Die zou hem laten weten hebben dat hij seksuele betrekking­en heeft gehad met diens vriendin en zou eraan toegevoegd hebben dat hij een geslachtsz­iekte had. Waardoor ook de vrouw en hijzelf nu besmet zouden zijn.

Daarop zouden de stoppen van de 21-jarige man uit Mortsel zijn doorgeslag­en en stapte hij naar de woning van de man in Boechout. Een eerste keer zou hij nog overwogen hebben om op zijn stappen terug te keren, maar uiteindeli­jk voegde hij de daad bij het woord en viel zijn opponent aan.

Het gerechteli­jk labo en de lokale recherche stapten maandagavo­nd nog af aan het gebouw waar de steekparti­j zich had afgespeeld. In de buurt werd een gerechteli­jke perimeter ingesteld om alle sporen te vrijwaren.

 ?? FOTO BFM ?? Het gerechteli­jk labo en de lokale recherche stapten maandagnac­ht nog af op het adres in de Smalleweg.
FOTO BFM Het gerechteli­jk labo en de lokale recherche stapten maandagnac­ht nog af op het adres in de Smalleweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium