Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Edegem in een dag 25 ton opgehaald”

Opnieuw & Co verpulvert record textieloph­aling

- PATRICK VAN DYCK

Opnieuw & Co opende op 11 mei de deuren na een sluiting van zeven weken. Na de ongeloofli­jk succesvoll­e ophaling in Nijlen met 15 ton textiel, stond vorige vrijdag Edegem op het programma. “Hier werden we nog meer van onze sokken geblazen”, bekent directeur Koen Goemans. Op het einde van de werkdag stond de teller op 25 ton. “En dan konden we nog niet alle straten bedienen.”

“Voor de lockdown was het record van het ingezameld­e textiel in één dag zes ton”, aldus Goemans. “Met de straten die we nog moeten doen bijgeteld, wordt dit dus bijna vervijfvou­digd.” Afgelopen zaterdag werden de geefpunten nog meer overrompel­d dan net na de opening.

Ongezien

“We moesten werknemers die zaterdag normaal gezien niet werkten, oproepen om te komen werken. Deze drukte is voor ons ongezien.” Opnieuw & Co is zeer blij dat ook haar winkels een positieve start hebben genomen na de lockdown. “Ten opzichte van dezelfde week vorig jaar, hebben we vorige week dubbel zoveel verkocht. Onze klanten hebben ons snel weer gevonden. Dat is fijn. We hebben ze gemist.”

De coronamaat­regelen vragen extra inspanning­en voor het bedrijf. Alle goederen moeten gesorteerd en geprijsd kunnen worden en tegelijker­tijd wordt de omgeving extra ontsmet. Directeur Goemans doet een warme oproep. “Om de komende periode goed door te komen en om een stevig netwerk op te bouwen voor de toekomst, kunnen we nog helpende handen gebruiken.”

Vrijwillig­ers kunnen een mailtje sturen naar vrijwillig­ers@opnieuwenc­o.be.

 ?? FOTO RR ?? De geefpunten van de kringloopw­inkels worden overspoeld na de lockdown.
FOTO RR De geefpunten van de kringloopw­inkels worden overspoeld na de lockdown.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium