Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spoor van frituurvet, geen spoor naar dader(s)

Brandweer urenlang bezig met opruimen

- (tdk)

De brandweer heeft er een dinsdag een flinke klus aan gehad om een spoor van frituurvet op te ruimen in Reet (Rumst) en Boom. Om het goedje van de straat te krijgen, moest er zelfs een hogedrukre­iniger worden ingezet.

Het was een motorrijde­r die dinsdagoch­tend voelde dat het wegdek op de grens van Reet en Boom er glibberig bijlag. De brandweer werd opgeroepen en die stelde vast dat er frituurvet op de baan lag. “En dat was heel moeilijk om te verwijdere­n”, zegt brandweerk­apitein Jurgen Hellemans van hulpverlen­ingszone Rivierenla­nd. “Eerst hebben we geprobeerd om het wegdek met borstels proper te schrobben, maar dat was onvoldoend­e. Uiteindeli­jk hebben we een borstelmac­hine van de gemeente ter versterkin­g gevraagd. Nadien hebben we een hogedrukre­iniger ingezet. Om die te laten werken, lieten we ook een stroomaggr­egaat aanrukken en dan was het letterlijk centimeter voor centimeter alles proper spuiten met warm water. Er zijn ook twee tankwagens ingezet om na de werkzaamhe­den met de hogedrukre­inger het wegdek te reinigen met water en extra detergent.”

De brandweer had uren nodig om de rijbaan weer proper te krijgen. Het vetspoor liep van de Predikhere­nhoevestra­at en ’s Herenbaan in Reet naar de Beukenlaan in Boom. Vanwaar het frituurvet afkomstig was, is niet duidelijk. Mogelijk is het uit een vat op een aanhangwag­en of vrachtwage­n gelekt.

 ?? FOTO THEO DERKINDERE­N ?? De brandweer zette onder meer een hogedrukre­iniger met warm water in om het frituurvet van het wegdek te krijgen.
FOTO THEO DERKINDERE­N De brandweer zette onder meer een hogedrukre­iniger met warm water in om het frituurvet van het wegdek te krijgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium