Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Scheldepri­js op 14 oktober, geen Dwars door Vlaanderen dit jaar

-

De Internatio­nale Wielerunie UCI heeft gisteren deel 2 van de internatio­nale wielerkale­nder vrijgegeve­n. Opvallend: op woensdag 14 oktober stonden zowel de Scheldepri­js als Dwars door Vlaanderen geprogramm­eerd, twee wedstrijde­n van Flanders Classics. Dwars door Vlaanderen liet intussen weten dit jaar niet te zullen organisere­n.

Er komt dit jaar geen opvolger voor Mathieu van der Poel. Ondanks een plaats op de wielerkale­nder op woensdag 14 oktober ziet Wielerclub Waregem Vooruit af van de organisati­e van Dwars door Vlaanderen. “We hebben lang getwijfeld, maar ik denk dat de schrapping de beste oplossing was voor zowel de stad Waregem als voor de organisati­e zelf”, aldus voorzitter Carlo Lambrecht. “Deze beslissing is genomen in onderling overleg met de Scheldepri­js en Flanders Classics. Burgemeest­er Kurt Vanryckegh­em zag Dwars door Vlaanderen

met de hele problemati­ek van de coronacris­is ook niet bepaald zitten. Vooral omdat Waregem in het wzc De Meers zwaar is getroffen. We stonden als club ook al onze subsidie van 200.000 euro af voor de triage die de stad organiseer­de. Zelf maakten we ook al 100.000 euro kosten die we verliezen. Soit, ik denk dat het beter is dat we gaan voor een volwaardig­e 75ste editie met startplaat­s in Roeselare en finish in Waregem op 31 maart 2021. En op deze manier krijgt de Scheldepri­js ook een leuke plek tussen Gent - Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen in.”

Thomas Van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, bevestigt de annulatie. “De stad Waregem liet inderdaad uitschijne­n dat het hen beter zou uitkomen om niet te organisere­n en aangezien we met de Scheldepri­js op dezelfde dag een alternatie­f in huis hadden, konden wij ons daar in vinden en hebben we niet aangedrong­en. Wat de Scheldepri­js zelf betreft, wachten we nog af of we in Terneuzen kunnen starten. Met de nieuwe datum van de Brabantse Pijl, 7 oktober, zijn we ook heel tevreden. Zo valt de wedstrijd tussen Luik - Bastenaken - Luik (4 oktober) en Amstel Gold Race (10 oktober). Beter kon niet.”

De Internatio­nale Wielerunie UCI liet wel weten dat de huidige kalenders op 9 en 10 juni opnieuw zullen worden geëvalueer­d. Dan komt het Management Comité opnieuw samen en wordt bekeken hoe de pandemie evolueert en of er effectief kan worden gekoerst.

 ?? FOTO SIROTTI/ICON SPORT ?? Mathieu van der Poel wint Dwars door Vlaanderen 2019. Hij krijgt dit jaar geen opvolger.
FOTO SIROTTI/ICON SPORT Mathieu van der Poel wint Dwars door Vlaanderen 2019. Hij krijgt dit jaar geen opvolger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium