Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten een rol van betekenis kunnen spelen”

- (ydb)

Hij had zijn carrière graag bij FCS Mariekerke-Branst beëindigd, maar in februari maakte Kjell Tolenaars al bekend dat hij komend seizoen naar reeksgenoo­t Zwijndrech­t verhuist. Na een al bij al woelig seizoen hield het coronaviru­s de aanvoerder van een mooi vertrek. “Dit is niet het afscheid waarop ik had gehoopt”, aldus Tolenaars.

Nadat hij eerder al vijf jaar bij de Palingboys speelde, keerde Tolenaars na een seizoentje Berlare en een jaar Rapid Leest in de zomer van 2019 terug naar de oude Mariekerks­e stal. Vastbeslot­en om er zijn carrière te beëindigen.

“In het leven en het voetbal loopt het niet altijd zoals gepland”, zegt de inmiddels 32-jarige verdediger nu. “Ik was graag gebleven en er zijn gesprekken geweest over een verlengd verblijf, maar ik koos zelf voor het avontuur bij Verbroeder­ing Zwijndrech­t. Ook Hoboken en Haasrode waren pistes, maar via coach Danny Van Leuven is het uiteindeli­jk Zwijndrech­t geworden. Ik kijk ernaar uit. We hebben komend seizoen een elftal dat in tweede provincial­e een rol van betekenis kan spelen.”

Het seizoen van Mariekerke kenmerkte zich door een hobbelig parcours. Het ene moment titelkandi­daat, het andere ogenblik voetballen­d als een modale middenmote­r.

“Met twee trainerson­tslagen hebben we er natuurlijk een turbulent seizoen opzitten. De groep leed daaronder en dat resulteerd­e in wisselvall­ige prestaties, zoals de één op negen tegen de laatste drie uit het klassement.”

De Scheldeclu­b pakte nog wel de eerste periodetit­el, al was dat voor Tolenaars niet het absolute hoogtepunt.

“Onze bekercampa­gne in de zomer blijft me toch het meeste bij. We kenden een topstage en zorgden voor stuntzeges tegen Diest en Herstal. De ploeg hing erg goed aan elkaar en op dat elan pakten we ook de eerste periodetit­el. Die voorbereid­ingsperiod­e was echt super. Jammer dat we de periodetit­el niet hebben kunnen verzilvere­n wegens de coronacris­is. Ik was graag vertrokken met een promotie.”

Gemengde gevoelens dus bij Tolenaars, die zijn ex-club wel het allerbeste toewenst. Zij het niet tegen zijn nieuwe club Zwijndrech­t komend seizoen.

“Uiteraard wens ik Mariekerke­Branst het beste toe. Het samengaan van de twee clubs zorgt weer voor een frisse wind. Ik kijk er alleszins naar uit om hier volgend seizoen terug te keren. Al ben ik tegenwoord­ig al tevreden als ik überhaupt een balletje zal kunnen trappen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium