Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was een eer om voor deze club te mogen spelen”

3de provincial­e: Gooreind Cubicoon Steven Aerts stopt na vijfentwin­tig jaar bij Gooreind

- (madc)

Na vijfentwin­tig jaar bij Gooreind te hebben gevoetbald, hangt de 31-jarige Steven Aerts zijn voetbalsch­oenen aan de haak. Aerts speelde met mauvewit in alle provincial­e reeksen, promoveerd­e en degradeerd­e meermaals, maar bleef vooral geloven in het DNA van de club.

“Ik kijk met voldoening terug”, zegt het clubicoon. “Het was een plezier en een eer om voor deze club te mogen voetballen. De sfeer, de mentalitei­t en het familiale karakter bij Gooreind zijn de grootste troeven van de club. Die waarden, met daarboveno­p het scherpe oog voor de toekomst van de eigen jeugd, vormen het DNA van de club.”

De verdediger was er bij in zowel eerste als vierde provincial­e. Als aanvoerder maakte hij de historisch­e derby’s tegen Wuustwezel mee, maar ook de zware pandoering­en in vierde provincial­e.

“Elke reeks heeft zijn charmes en elke wedstrijd was een belevenis. Het niveau dat onze ploeg haalde in eerste provincial­e was fantastisc­h, maar ook de wedstrijde­n in de lagere reeksen hadden iets speciaals.”

Ondanks de vele aanbieding­en verkoos Aerts steeds om bij Gooreind te blijven.

“Er was altijd wel een argument dat me overtuigde om bij te tekenen, maar eigenlijk volgde ik gewoon mijn hart. En nooit had ik er achteraf spijt van.”

De snelle verdediger kiest nu bewust voor quality time bij vrouw en kroost, maar wil zeker ook nog een matchke meepikken bij de veteranen van Gooreind en met de kameraden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium