Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Adil & Bilall klaar voor opnames nieuwe Vier-serie

-

Coronacris­is of niet: over een maand start Vier met de opnames van de nieuwe fictiereek­s Grond. In de regiestoel zitten ‘bad boys’ Adil El Arbi (31) en Bilall Fallah (34).

De plannen voor Grond zijn niet nieuw. Al sinds 2017 zit het project in de pijplijn. Het verhaal komt uit de koker van De Twaalfacte­ur en theatermak­er Zouzou Ben Chikha (49), die samenwerkt­e met Wannes Cappelle (40) en Dries Heyneman (41). Die laatste twee schreven mee aan Bevergem.

Grond gaat over een jonge kerel uit de moslimgeme­enschap die op het lumineuze idee komt om heilige grond naar Vlaanderen te halen, zodat overleden moslims hier begraven kunnen worden. Een zwaarmoedi­ge reeks wordt het niet: Grond is vooral komisch drama, met de nodige actie.

Spek naar de bek van Adil El Arbi en Bilall Fallah: de regisseurs van Patser en Bad Boys

3 nemen de opnames gedeelteli­jk voor hun rekening. Mathieu Mortelmans is aangesteld als derde regisseur. Over de cast wil Vier nog niets kwijt, maar er zullen zeker enkele Marokkaans­e namen tussen zitten.

Grond is een van de eerste series die wordt opgestart sinds de coronacris­is uitbrak. Verrassend is dat de scenario’s niet zijn aangepast aan de huidige situatie. Wel wordt op de set extra aandacht besteed aan de veiligheid­svoorschri­ften. De opnames voor de acht aflevering­en starten eind juni en lopen de hele zomer. Ze vinden haast volledig in het Brusselse plaats. (tove)

 ?? FOTO BELGA ?? Bilall Fallah en Adil El Arbi nemen de regie van Grond gedeelteli­jk voor hun rekening.
FOTO BELGA Bilall Fallah en Adil El Arbi nemen de regie van Grond gedeelteli­jk voor hun rekening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium