Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dansspekta­kel op heliplatfo­rm

Opera Ballet Vlaanderen verrast patiënten en ziekenhuis­personeel

- ANDREAS ROTTY

Een topviolist­e en een topdanser van Opera Ballet Vlaanderen hebben woensdagna­middag het personeel en de patiënten van ZNA Middelheim in Antwerpen verrast. Ze gaven een begeestere­nde performanc­e op het heliplatfo­rm.

De Amerikaans concertmee­ster Kristie Su (24) en de Amerikaans­e danser Matt Foley (30) gaven een reeks korte, intensieve performanc­es. Telkens combinatie­s van klassieke muziek van onder meer Bach met moderne dans. Zo ziet de voorstelli­ng exit/awakening eruit. Die loopt in afwachting van de heropening van de zalen.

Het heliplatfo­rm van het ziekenhuis was ditmaal de dansvloer van dienst en het hoge gebouw zorgde voor een spectacula­ire setting. In een ingetogen sfeer aanschouwd­en zorgkundig­en, verplegers en dokters vanop grote afstand de performanc­e op het platform. Ander zorgperson­eel keek mee door het raam. Alle patiënten van de ZNA-ziekenhuiz­en konden het optreden live volgen via de intercoms.

“Het doet deugd dat we nog eens iets kunnen doen. En het is een eer dat we hier mogen optreden en de mensen van het ziekenhuis wat verstrooii­ng kunnen bieden in deze moeilijke tijd”, zei de geëmotione­erde danser Foley na het optreden.

“We zagen dat er her en der aan zorginstel­lingen kleine concertjes plaatsvond­en”, zei Fons Duchateau (N-VA), Antwerps schepen en voorzitter van de raad van bestuur van ZNA. “We vonden dat het Middelheim en het ZNA ook iets verdienden. Het personeel en ook de patiënten natuurlijk. Ook diegene die met corona niets te maken hebben, want ook zij moeten zich aan de maatregele­n aanpassen.”

Duchateau vond in partijgeno­ot André Gantman een geschikte partner. Die tweede is voorzitter van de raad van bestuur van Opera Ballet Vlaanderen. “We zijn blij dat we nog eens iets hebben kunnen laten zien”, zegt Gantman.

 ?? FOTO'S PATRICK DE ROO ??
FOTO'S PATRICK DE ROO
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium