Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Groen-kopstuk uit kritiek op ‘willekeur’ bij opening speeltuine­n

-

Groen-kopstuk Wouter Van Besien vindt dat de verhouding tussen verschille­nde stadsdelen qua geopende speeltuint­jes compleet verkeerd zit. “Te weinig in Borgerhout intra muros en Antwerpen-Noord.”

“Er werden zogezegd objectieve criteria gehanteerd, zoals enkel de grote, en niet de kleine speeltuine­n, of: speelterre­inen met zes speeltuige­n.

Maar er is geen criterium gehanteerd. Het is allemaal nattevinge­rwerk gebleken”, vindt Van Besien.

logisch

“Stadsbestu­ur heeft schrik”

“En in die willekeur hebben ze dan nog eens verkeerde keuzes gemaakt”, gaat Van Besien verder. “In stadsdelen waar het meeste nood is aan speelruimt­e, worden de minste speeltuine­n geopend. Daar waar kinderen op elkaar gepakt leven, zonder groenzones en zonder tuin.”

“In Borgerhout intra muros en in Antwerpen-Noord gingen aanvankeli­jk enkel de speeltuin in Spoor Noord en wat toestellen in de Kerkstraat open. Ondertusse­n zijn onder druk van de districten woensdag twee kleine speelplein­tjes en Spoor Oost extra opengegaan, maar de verhouding klopt nog lang niet. Het lijkt of het stadsbestu­ur schrik heeft dat de mensen zich in die zones niet aan de regels kunnen houden.”

“Grootte en lokaal karakter zijn onze criteria”, laat Philippe Beinaerts van het kabinet van burgemeest­er De Wever (N-VA) verstaan. “We bewandelen de dunne lijn tussen tegemoetko­men aan de reële nood in de stad en de regels die ons vanuit Brussel worden opgelegd.”(anro)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium