Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alles gekregen wat we vroegen”

Skaters blij met investerin­g in drie nieuwe skatetoest­ellen

- SYLVAIN LIEKENS

De Ranstse skaters kijken nu al uit naar begin juli. Dan wordt de al bestaande ramp vlak bij de Broechemse sporthal aangevuld met nog drie toestellen.

De eerste ramp die ze mochten gebruiken, stond naast evenemente­nhal Den Boomgaard. Niet ideaal, want vlak bij geparkeerd­e auto’s. De bestaande ramp werd daarom verhuisd richting sporthal Het Loo. Ook de ondergrond bood daar iets meer mogelijkhe­den voor de skaters. Na de bestuurswi­ssel in 2019 en een nieuwe schepen van Jeugd, bleef het een poos stil. Annelies Creten (Groen) informeerd­e zich grondig over de wensen van de skaters.

“We hingen een uitnodigin­g aan de ramp en nodigden alle belangstel­lenden uit voor een vergaderin­g. Zo’n veertien jongeren gingen daar op in. Ze mochten vragen wat ze wilden, maar het budget van 25.000 euro mocht niet worden overschred­en. Ze hebben dan een drietal installati­es aangeduid. Er komt al zeker een box en een quarterpip­e bij. De firma Public zal de toestellen leveren en plaatsen.”

Skaters Jitse, Hendrik en Dries die de bestaande ramp al intens gebruiken, waren aanwezig tijdens de vergaderin­g. Ze zijn in hun nopjes. “We hadden niet verwacht dat we alles zouden krijgen wat we vroegen. Maar we krijgen het wel. Het zal zes tot acht weken duren voor de dingen van Rhino ramps geïnstalle­erd zijn, maar we kijken er naar uit. Het wordt vergelijkb­aar met wat er in Wijnegem staat”, zeggen de drie.

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? Jitse, Hendrik en Dries op de ramp die er al een tijdje staat.
FOTO SYLVAIN LIEKENS Jitse, Hendrik en Dries op de ramp die er al een tijdje staat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium