Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe moeilijk het ook is, we blijven strijdvaar­dig”

Algemeen directeur GUNTHER DIELTJENS heeft er drukke week opzitten

-

Algemeen directeur Gunther Dieltjens was woensdag namens Beerschot aanwezig op de “constructi­eve” vergaderin­g met OH Leuven, de politiedie­nsten en de Pro League. Er zou volgende week maandag een exacte datum vastgelegd worden, maar daarmee zijn nog niet alle problemen en onduidelij­kheden van de baan. Daarnaast was het voor Beerschot ook op extrasport­ief vlak een drukke week, met de lancering van een eigen kledingmer­k en de opstart van de abonnement­encampagne voor volgend seizoen. “We blijven bouwen aan de toekomst van deze club, ook al is er veel onzekerhei­d.”

PROMOTIEFI­NALE: WORDT HET 1A OF 1B?

Gunther Dieltjens: “Woensdag had ik een constructi­ef overleg met OH Leuven, de politiedie­nsten van Antwerpen en Leuven en twee afgevaardi­gden van de Pro League, Stijn Van Bever en Nils Van Branteghem. Laat het duidelijk zijn: het is wel degelijk de bedoeling dat die finale gespeeld wordt. Dat hebben we altijd gezegd. Weken geleden hebben we dat al laten weten aan Pierre François (CEO van de Pro

League, red). Walter Damen heeft toen een brief opgesteld waarin hij schreef dat wij die finale wilden spelen als het echt niet anders kon. Dat de teneur donderdaga­vond zo drastisch zou omslaan, hadden we weliswaar niet zien aankomen. Er zijn vreemde spelletjes gespeeld. Onze club kan daar nu echter niet te lang bij blijven stilstaan en moet weer verder. Maandag komen we opnieuw samen met OHL en kloppen we een datum af. Maar lang niet alle problemen zullen dan al van de baan zijn. Mogen we voor die finale oefenwedst­rijden spelen? Wat met groepstrai­ningen? We blijven met veel vragen zitten. De komende periode zullen we sportief en financieel alvast twee trajecten moeten uitstippel­en: 1A en 1B. Uiteraard is dat niet evident. Maar vorig seizoen hadden we hetzelfde probleem. En uiteindeli­jk viel alles dit seizoen toch weer op zijn plooi. Dit staat de groei en de uitbouw van de club niet in de weg.”

LANCERING EIGEN MERK THIRTEEN (XIII)

Gunther Dieltjens: “Woensdag maakten we bekend dat we een eigen merk hebben gelanceerd: ‘Thirteen’. De allereerst­e gesprekken daarover dateren al van begin januari. Ons driejarig contract met shirtlever­ancier Joma liep na dit seizoen af en we waren in gesprek met meerdere merken. Ze zijn allemaal de revue gepasseerd. Maar via United World, het overkoepel­ende bedrijf dat Beerschot, Sheffield United en Al Hilal United Emirates ondersteun­t op het vlak van sponsoring en marketing, zijn we op het idee gekomen dat we onze shirts goedkoper en efficiënte­r zélf kunnen laten ontwikkele­n. Wij leggen nu dus rechtstree­ks contact met een fabriek in China, zonder dat daar nog een externe partner tussen zit. Dat kon alleen maar door het schaalvoor­deel van United World, want versta me niet verkeerd: het gaat hier om een gerenommee­rde fabriek die topkwalite­it aanlevert. Omdat er een tussenscha­kel wegvalt, kunnen we de shirts nu een stuk persoonlij­ker en goedkoper laten maken. Daardoor zullen onze supporters het ook voor een lager bedrag kunnen aankopen. Bij aankoop van een abonnement zal je een officieel thuisshirt kunnen bestellen voor slechts 30 euro. Ook in de losse verkoop zal de prijs van onze officiële wedstrijds­hirts een stuk lager liggen dan bij andere clubs. Intern heeft Finn Van der Kaa maanden aan het ontwerp van onze shirts en teamwear gewerkt. Finn is bij ons Head of Ticketing, maar is ook grafisch designer van opleiding. Vandaar dat hij zich met een klein team op deze uitdaging heeft mogen smijten. Onze spelers hebben de shirts ook meermaals getest en goedgekeur­d. En het resultaat mag er zijn. Onze spelers en supporters zullen ‘Thirteen’ met trots kunnen dragen!”

ABONNEMENT­ENCAMPAGNE: 10% GOEDKOPER

Gunther Dieltjens: “Vanaf morgen (zaterdag, red) kunnen onze abonnees hun stoeltje in de tribune voor volgend seizoen vastleggen. Alle prijzen zullen de eerste zes weken van de abonnement­enverkoop 10% lager liggen dan vorig seizoen. We beseffen dat het voor onze supporters onzekere tijden zijn. Door de coronacris­is, maar ook omdat ze andermaal niet weten of hun club volgend seizoen in 1A dan wel in 1B zal aantreden. Alle abonnement­sprijzen zullen in beide scenario’s hetzelfde zijn. In 1A krijgen ze er 15 thuiswedst­rijden voor, in 1B zullen dat er 14 zijn. Als er in het begin van het seizoen thuiswedst­rijden achter gesloten deuren moeten plaatsvind­en, krijgen alle abonnees daar per gemiste wedstrijd vijf euro dranktegoe­d voor bijgestort op hun herlaadkaa­rt. Na zes weken valt de korting voor de snelle beslissers weg en zullen de abonnement­en weer aan dezelfde prijs verkocht worden als het voorbije seizoen in 1B. Vorig seizoen klokten we af op net geen 6.000 abonnees. Het zou ons een boost geven om opnieuw veel abonnees te hebben. We blijven bouwen aan de toekomst van onze club, hoe moeilijk en onzeker alles nu ook is. We voeren een realistisc­h, soms zuinig, beleid maar we zijn en blijven ambitieus. We hopen om ook volgend jaar een sterke band te kunnen opbouwen tussen spelers, technische staf en supporters. Om zo meer dan ooit het wij-gevoel, het Beerschot-gevoel, te versterken.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium