Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit was niet het moment om banden door te knippen"

-

Roberto Martinez blijft - zoals begin deze maand aangekondi­gd - nog 2,5 jaar aan het roer bij de Rode Duivels. De 46-jarige Spanjaard verlengde zijn aflopende contract tot na het WK van 2022 in Qatar.

"Ik ben heel blij. Dit is een erg ambitieus project. Er is een heel goede omgeving gecreëerd en alles is aanwezig om een mooie toekomst uit te bouwen", vertelde hij online vanuit zijn verblijfpl­aats in het Engelse Wigan.

Na zijn successen met de Rode Duivels – zoals een derde plaats op het WK en een 30/30 in de EK-voorronde – werd Martinez gelinkt aan meerdere Europese topclubs. Maar vertrekken was voor de Spanjaard geen optie. Met twee grote toernooien die eraan komen (EK 2021 en WK 2022) vindt hij het moment niet geschikt om de nationale ploeg te verlaten. "De Duivels zijn heel speciaal. We zijn niet alleen blij met wat we hebben maar we willen nog meer. Ik vind niet dat de job er helemaal opzit", vertelde Martinez. "Ik geloof heel erg in deze spelers, de staf en onze fans. Dit was niet het moment om de banden door te knippen. We staan voor een erg intense periode. Het zou heel jammer zijn dat het daarvoor zou eindigen", aldus nog Martinez, die eraan toevoegde dat hij het nieuwe contract zou vieren met een gezinsbarb­ecue.

Volgens CEO Peter Bossaert is Roberto Martinez "een fantastisc­he coach die resultaten behaalt". "We zijn heel trots en blij dat Roberto heeft bijgeteken­d want we weten wat hij betekent voor het Belgisch voetbal. Hij is vooral bekend in zijn rol als bondscoach maar daarnaast is hij ook heel betrokken bij de ontwikkeli­ng van de jonge spelers. "

Als technisch directeur draagt Martinez nog een tweede pet. Bossaert verduideli­jkte dat het de bedoeling is om op korte termijn op zoek te gaan naar iemand om hem in die functie te assisteren. "We zoeken iemand met een jong profiel die onder de vleugels van Martinez kan worden opgeleid. Binnen een tweetal jaar kan hij dan de fakkel overnemen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium