Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gaastra betwijfelt of hij Timmers nog terugziet

- (mve)

Net een maand geleden heropende het Wezenbergb­ad zijn deuren voor de elitezwemm­ers, maar Pieter Timmers heeft zich daar nog niet gemeld. Omdat de 32-jarige olympische vicekampio­en ondertusse­n al twee maanden geen zwemwater van nabij heeft gezien, loopt zijn trainingsa­chterstand op. “Het kan dat we Pieter hier niet meer gaan zien”, verklaart zijn coach Roland Gaastra.

Pieter Timmers wilde deze zomer op de Olympische Spelen een punt achter zijn loopbaan zetten. Toen Tokio 2020 door de coronacata­strofe Tokio 2021 werd, verzaakte hij aan zijn derde selectie. Als jonge vader wilde hij niet langer zijn familielev­en ondergesch­ikt maken aan de slopende zwemtraini­ngen. Plan B was een afscheid op het EK in augustus, maar ook dat evenement verkaste naar 2021. “Pieter heeft een mentale setback gekregen door al die afgelastin­gen”, stelt Roland Gaastra. “Het afscheid waarvan hij droomde is niet mogelijk.”

Als ultieme alternatie­f voor Timmers’ adieu blijven de ISLwedstri­jden eind oktober in een Berlijns 25mbad over, maar Gaastra houdt er rekening mee dat hij zijn poulain niet meer gaat zien. “Dat is mogelijk. Ik schat het op fiftyfifty. Ik kan mij voorstelle­n dat Pieter zich niet meer kan opladen voor die wedstrijde­n, of dat hij het niet georganise­erd krijgt om elke dag vanuit Humbeek heen en weer naar Antwerpen te rijden, zeker nu de kleutersch­ool van zijn dochtertje gesloten is.”

Timmers’ jongste wedstrijd dateert van 7 maart: vierde op de 50m vrije slag tijdens de Antwerp Diamond Speedo Race. Zijn laatste?

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium